1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneFietsenstalling en P+R bij station Deurne wordt uitgebreid

Fietsenstalling en P+R bij station Deurne wordt uitgebreid

Het aantal stallingsplaatsen voor fietsen bij station Deurne is niet berekend op het toekomstige aantal treinreizigers. Op basis van de laatste prognosecijfers voor 2040 gaat ProRail ervan uit dat er ongeveer 200 stallingsplaatsen en daar bovenop een aantal fietskluizen extra nodig zijn. Voor het aantal parkeerplaatsen geldt dat dit er op drukke dagen nu al te weinig zijn. Zowel fietsenstalling als P+R zullen daarom worden uitgebreid.

Fietsenstalling
Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 10 september besloten om aan ProRail opdracht te verlenen om de fietsenstalling binnen het beschikbare budget zo maximaal mogelijk uit te breiden. Het budget wordt voor veertig procent beschikbaar gesteld door het rijk. De overige zestig procent komt voor rekening van Metropoolregio Eindhoven, gemeente Deurne en provincie Noord-Brabant.

Parkeren
Wat betreft het parkeren is besloten om om een financiële bijdrage te verstrekken aan het uitbreiden van de P+R met 50 tot 60 parkeerplaatsen. Deze uitbreiding zal plaatsvinden op de beschikbare ruimte aan de zijden van de Vlierdenseweg en de Fabriekstraat. Voor deze uitbreiding heeft de gemeente bijdragen van provincie, Metropoolregio Eindhoven en NS Stations in de wacht gesleept. Uitbreiding van de P+R moet leiden tot meer parkeergelegenheid voor treinreizigers en een afname van de parkeeroverlast in de omliggende wijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de intentie om met NS een overeenkomst af te sluiten voor de uitbreiding van de P+R. NS is en blijft eigenaar.

Uitvoering
De uitbreiding van de fietsenstalling wordt naar verwachting in 2020 gerealiseerd. De uitbreiding van de P+R zal al rond de jaarwisseling in gebruik genomen kunnen worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen