10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneFilm ‘In de ban van de Aa’ en livemuziek van Pluckum in...

Film ‘In de ban van de Aa’ en livemuziek van Pluckum in Museum De Wieger

De film ‘In de ban van de Aa’ waarin het werk van Emelie Jegerings en Jolanda Tielens te zien is, beleefde eind mei haar première in Museum de Wieger. Voor iedereen die de film toen niet kon bekijken, wordt deze op zondagmiddag 19 juni op twee tijdstippen nogmaals vertoond. Vijf dagen later is er op vrijdag 24 juni een Open Podium met livemuziek van de band Pluckum.

Kunstenaars Emelie Jegerings en Jolanda Tielens worden in de film ‘In de ban van de Aa’ gevolgd op hun reis waarin ze het water volgen van de Aa en de beken die daarin uitmonden. Het leverde een schat aan kunstwerken op die Jegerings en Jolanda op locatie maakten. De film is zondag 19 juni zien op groot scherm in het Groot Atelier om 14.00 uur en 15.30 uur.

Open Podium
Vrijdag 24 juni treedt tijdens het Open Podium van De Wieger de band Pluckum op, die staat voor meerstemmige samenzang met akoestische begeleiding. De groep brengt traditionele en moderne melodieën waaraan ze een eigen draai hebben gegeven. Het afwisselende repertoire bevat veel covers uit het Folk, Americana en traditionals genre; mooie en veelal bekende liedjes verpakt in een nieuw jasje. Pluckum bestaat uit Nan Cooijmans: zang en accordeon, Marleen Mensink: zang, fluit, ukelele en percussie en Leo van Rijt: gitaar mondharmonica en zang. Het optreden begint om 20.00 uur met inloop vanaf 19.45 uur.

Flehite
Daarnaast is in het museum de tentoonstelling ‘Collectie Connectie – Museum Flehite te gast’ nog te zien tot en met 26 juni. Daarna start de herinrichting voor de grote tentoonstelling ‘Vrouwenpalet 1900-1950 – haar kunst, haar verhaal’ in samenwerking met Museum Drachten. Meer informatie vind je op de website van Museum De Wieger.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen