4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneVoorproefje van nieuw gemeentehuis Deurne tijdens Dag van de Bouw

Voorproefje van nieuw gemeentehuis Deurne tijdens Dag van de Bouw

Het is zaterdagmiddag in Deurne maar een kleine stap van de botsauto’s naar de Bots Bouwgroep. Terwijl op de Markt de kermis op volle toeren draait, kunnen de inwoners van Deurne vandaag iets verderop tijdens de Dag van de Bouw alvast een voorproefje krijgen van het vernieuwde gemeentehuis. 

Bots Bouwgroep die verbouwing uitvoert, houdt vandaag samen met de gemeente een open huis waarbij iedereen op zaterdag nog tot 16.00 uur een kijkje kan nemen in wat uiteindelijk het Huis van de Samenleving moet worden. Leerlingen van het Hub van Doornecollege hebben ook een aantal activiteiten opgezet voor jongeren om kennis te maken met de bouw.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Bossche School
Het nieuwe gemeentehuis wordt een toekomstbestendig en duurzaam gebouw met een nieuwe gebruiksvorm. De interieurontwerpers van Buro Bas kregen van de gemeente de opgave om op een aantrekkelijke en effectieve manier de nieuwe functionaliteit te combineren met het behouden van het originele ontwerp van Gerard Wijnen en Tom Senders: “Wij hebben als ontwerpers met grote precisie én met behulp van Bossche School expert Professor Dr. Caroline Voet de ingrepen goed afgewogen en doorgevoerd in ons ontwerp. Een boeiend proces waarin we zagen dat het robuuste gebouw veel mogelijkheden gaf voor aanpassingen die het toekomstig gebruik voor de gemeente gaan verbeteren.”

Maatschappelijke organisaties
In het nieuwe Huis van de Samenleving komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente straks samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw wordt niet alleen een gemeentehuis maar ook een thuis voor andere maatschappelijke organisaties die samen het gebouw gebruiken. Ook de bibliotheek Helmond-Peel is straks een integraal onderdeel van het gebouw.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen