23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneFinanciële tegemoetkoming energiekosten voor vrijwilligersorganisaties in Deurne

Financiële tegemoetkoming energiekosten voor vrijwilligersorganisaties in Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne willen 1 miljoen euro uittrekken om vrijwilligersorganisaties in de gemeente tegemoet te komen die worden geconfronteerd met hoge energiekosten.

Wethouder Tom Oomen legt uit dat de subsidie volgens het college belangrijk en noodzakelijk is: “De vrijwilligersorganisaties zijn van groot belang voor onze Deurnese samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om gemeenschapshuizen, sportclubs en muziekverenigingen. Zij hebben een behoorlijk aandeel in het ondersteunen en versterken van het sociale netwerk in een wijk of dorp”. Bij de regeling wordt een deel van de gestegen kosten vergoed. Het gaat om het verschil tussen het oude en nieuwe tarief. Alleen het hogere energieverbruik dan het prijsplafond kleinverbruik komt voor een tegemoetkoming in aanmerking.

Maatschappelijke doelen
Organisaties die aanmerking komen voor de tegemoetkoming zijn partijen die al samenwerken met de gemeente om maatschappelijke doelen te bereiken, maar ook vrijwilligersorganisaties die al subsidie ontvangen voor vrijwillige inzet, een pand of ruimte huren van de gemeente of die een pand in eigendom hebben of een erfpachtovereenkomst. Hierbij gaat de gemeente ervan uit dat de vrijwilligersorganisaties zich optimaal inspannen om zuinig met energie om te gaan.

Het is aan de gemeenteraad om 24 januari 2023 een definitieve beslissing te nemen over het voorstel van het college. Daarna zal de gemeente meer bekend maken over hoe het subsidietraject precies gaat verlopen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen