5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneFITPartners Deurne houdt fietsmarathon voor goede doel

FITPartners Deurne houdt fietsmarathon voor goede doel

FITPartners Deurne heeft dit weekend een fietsmarathon gehouden voor het goede doel. Van vrijdag 12 april 16.00 uur tot en met zaterdag 13 april 20.00 uur is er onder de noemer ‘FITPartners goes Alpe d’Huez’ zoveel mogelijk geld opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding.

Actie ontstaat in voetbalstadion
DMG nam een kijkje bij de fietsmarathon. Initiatiefnemers Boy van der Horst en Britt van Stipdonk vertellen over het ontstaan van de actie: “Wij zijn fanatieke PSV-supporters en hebben sinds dit jaar een seizoenskaart. Een familieleed overleed aan kanker. Bij de eerstvolgende wedstrijd na die gebeurtenis kwamen we op het idee om iets te organiseren waarbij we KWF kunnen steunen.” De initiatiefnemers hebben als doel om op 6 juni met de fiets zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen.

955 km voor goede doel
90 deelnemers fietsen in twee teams op een hometrainer urenlang zo hard als ze kunnen, want elke cent telt. Geheel in stijl fietsen zij de afstand tussen Deurne en Bourg d’Oisans (955 km), de voet van de Alpe d’Huez. Hebben de initiatiefnemers een streefbedrag in gedachten voor hun actie? Boy en Britt: “Het ene team heeft 10.000 euro als streefbedrag, het andere 35.000 euro. De groep van 35.000 euro heeft nu al veel meer opgehaald dan het streefbedrag.”

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen