9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneMuseum Techniek met 'n Ziel zoekt steun bij Gemeente Deurne

Museum Techniek met ’n Ziel zoekt steun bij Gemeente Deurne

Het museum Techniek met ’n Ziel in Neerkant heeft zijn hoop gevestigd op de Gemeente Deurne. Zij vragen aan de gemeente een subsidie van 30.000 euro. Hiermee wil het museum de collectie uitbreiden. Ook willen ze de techniekeducatie en promotie verbeteren. 

Voor het eerst doet museum Techiek met ’n Ziel een aanvraag bij de gemeente. De gemeente zal in mei beslissen over de mogelijke financiële steun van het museum. Er zijn al enkele geldschieters die bereid zijn om te investeren in de verzameling techniek.

Uitbreiding
De collectie die het museum nu bezit, is allemaal gekregen. Daarom is voor de organisatie het belangrijkste agendapunten het uitbreiden van de collectie. Ze willen gaan inzetten op gerichte aankopen. Als de gemeenteraad instemt met de aanvraag, wordt museum Techniek met ’n Ziel een geregistreerd museum. Hiermee hoopt de organisatie het aantal bezoekers flink op te schroeven.

Techniek met ’n Ziel
Het museum dat in 2003 werd opgericht door Henk Joosten bestaat uit apparaten van de periode 1900-2000. Alle objecten in het museum hebben hun eigen verhaal en daarbij ook hun eigen ‘ziel’. Het pand is gevestigd aan de Dorpsstraat in Neerkant. Het heeft een aparte ruimte met voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog die in de nabije omgeving zijn gevonden. Ook worden er technieklessen gegeven in het educatie lokaal. Daarnaast kun je ook voor technische reparaties terecht in het museum.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen