18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneFractie DeurneNU pleit voor thuisbezorging paspoorten en identiteitsbewijzen

Fractie DeurneNU pleit voor thuisbezorging paspoorten en identiteitsbewijzen

Na eerdere raadsvragen van politieke partij DeurneNU over de thuisbezorging van paspoorten, identiteitsbewijzen en mogelijk ook rijbewijzen, heeft de fractie nu een motie ingediend om te pleiten voor deze service in de gemeente Deurne.

Anne Verstappen van DeurneNU verwijst naar Helmond, waar sinds kort al de mogelijkheid bestaat om een paspoort of identiteitsbewijs thuis te laten bezorgen. Volgens haar is het niet voor iedereen altijd even makkelijk om binnen de mogelijke tijdsvakken een document op te halen. Ook constateert Verstappen dat: ‘niet iedereen mobiel genoeg is om zélf naar het gemeentehuis te komen en voor deze groep het thuisbezorgen van identiteitsbewijzen een welkome oplossing is.’

De kosten voor bezorging bedragen volgens de gemeente 18,00 euro per document. Gemeenten kunnen zelf de keuze maken waar ze deze kosten neerleggen. Wat betreft Verstappen van DeurneNU komen die dan voor rekening van de aanvrager. Ze ziet het als een extra service om inwoners een optimale dienstverlening te bieden: “Zeker in een tijd waarin thuiswerken gebruikelijker is en waarin inwoners steeds ouder en mogelijk minder mobiel worden, is het prettig als inwoners de keuze hebben om hun paspoort of identiteitsbewijs thuis te laten bezorgen.”

Het idee van DeurneNU is dat er ook wordt onderzocht of de bezorging van rijbewijzen mogelijk is. Na een jaar moet dan bekeken worden of er ook daadwerkelijk gebruikt wordt gemaakt van de service. “Inwoners kunnen op deze manier zelf de afweging maken of zij liever de reis naar het gemeentehuis afleggen of dat zij liever hun paspoort of identiteitsbewijs thuis laten bezorgen en daarvoor de onkosten betalen”, besluit Verstappen van DeurneNU.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen