18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneFrans Bauer maandag op tv door de modder bij Toon Kortooms Park...

Frans Bauer maandag op tv door de modder bij Toon Kortooms Park in Leven zonder Letters

Voor het nieuwe tv-programma Leven Zonder Letters volgt Frans Bauer twaalf mensen die laaggeletterd zijn en daar dagelijks last van ondervinden. In de tweede aflevering die maandag 6 november wordt uitgezonden, bezoekt hij het Toon Kortooms Park in Deurne en gaat hij letterlijk door de modder op het blotenvoetenpad.

Voor Leven Zonder Letters werden eind juni opnames gemaakt op het terrein aan de Griendtsveenseweg. “Dat was echt geweldig om mee te maken”, zegt Gerald Willems van het Toon Kortooms Park. “Frans ging er hier echt vol doorheen. Naderhand heeft hij hier nog onder de douche gestaan en moesten we vervolgens nog even checken of er geen modder was achtergebleven. En dat terwijl hij in zijn onderbroek de inspectie onderging. We hebben hem toen maar de badjas van mijn vrouw en mijn slippers even geleend.”

Flink gelachen
Geralds zoon Davey voegt toe: “Ze hebben met een heel team tv-opnamen gemaakt voor zijn nieuwe tv-programma. Over wat Frans hier allemaal heeft meegemaakt, mogen we helaas nog niks vertellen. Dat krijg je allemaal maandag te zien in Leven zonder Letters, maar het was heel gezellig en we hebben flink gelachen met Frans in de modder.”

Het blotevoetenpad is volgens Willems een bijzondere beleving in de Peel: “Op alle paden kom je diverse natuurlijke ondergronden tegen die je voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals uitkijktorens, evenwichtsbalken, een touwbrug-oversteek, een moddersloot en je kunt steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid om je voeten af te spoelen.”

Avonturenroute
Daarnaast is er een avonturenroute aangegeven met rode paaltjes. “Deze route loopt naast de normale route en leid je door het water, modder en tal van andere uitdagende hindernissen naar het einde. Dit is ook het parcours dat Frans Bauer heeft afgelegd bij de opnamen voor zijn nieuwe programma”, lacht Davy Willems.

De eerste aflevering van de nieuwe serie met Frans Bauer als presentator was afgelopen maandag te zien bij AVROTROS. Hij gaat met in totaal twaalf mensen op pad die net als 2,5 miljoen andere Nederlanders moeite hebben met lezen en schrijven. Hij ziet in het programma van dichtbij welke impact dit heeft op hun leven.

Onzekerheden overwinnen
Bauer probeert de personen te helpen om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden. Hij ontmoet mensen zoals Ria die droomt van rijden in een 45-kilomterautootje en Dirk-Jan die dj wil worden. Of Rob die niet met zijn vrouw durfde te trouwen omdat hij dan een klein gedichtje moest voorlezen en familie en vrienden dan zouden weten dat hij niet kon lezen. In de tv-serie is te zien hoe zij hun onzekerheden overwinnen en veranderen wanneer ze om hulp durven te vragen aan anderen.

De aflevering van Leven zonder Letters waarin Frans Bauer het Toon Kortooms Park bezoekt, is maandag 6 november om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Foto’s: Toon Kortooms Park/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen