16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneFanfare Wilhelmina Vlierden en Koninklijke Harmonie Deurne geven gezamenlijk concert in Liessel

Fanfare Wilhelmina Vlierden en Koninklijke Harmonie Deurne geven gezamenlijk concert in Liessel

Voor een uitwisselingsconcert hebben Fanfare Wilhelmina uit Vlierden en de Koninklijke Harmonie Deurne de handen ineen geslagen. Zondagochtend geven ze een gezamenlijk concert in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel.

De KHD onder leiding van Martien Maas opent het optreden met een aantal concourswerken, die afgelopen zondag in een nagenoeg uitverkocht Cultuurcentrum in Deurne al voor groot enthousiasme zorgden.

Griekse Mythologie
De muzikanten voeren onder meer het arrangement ‘David of the White’ van Philip Sparke uit. Ook brengen ze twee dynamische werken, die zijn geïnspireerd op middeleeuwse sagen en Griekse Mythologie: ‘Tales and legends’ van Etienne Crausaz en ‘El gardín de Hera van José Suner Oriola’.

Dit deel van het concert maakt onderdeel uit van de kleine tournee, die de Koninklijke Harmonie Deurne in de gemeente Deurne op dit moment maakt op weg naar  het concours van 25 november in de Schalm in Veldhoven. Voorzitter Piet Aarts: “Je kunt elke week repeteren, en dat doen we ook, maar optreden voor publiek in verschillende zalen is een zeer wezenlijk onderdeel van de concoursvoorbereiding.”

‘Nei pekske’
Afgelopen zondag presenteerde Aarts met trots de nieuwe, moderne uniformen van de Koninklijke Harmonie. Hierbij liet hij alle uniformen die de afgelopen 150 jaar door de KHD zijn gedragen de revue passeren. Het laatste uniform kwam nog uit de 80-er jaren, dus het was tijd voor iets nieuws, vonden de leden: “We zijn blij met ons nei pekske”, zegt één van hen na afloop.

Na de pauze neemt Fanfare Wilhelmina uit Vlierden het muzikale stokje over onder leiding van Mari van Gils en wordt het publiek getrakteerd op een luchtig muzikaal programma. De fanfare bestaat uit een groot orkest van ongeveer 60 leden en de Muziekklup, waarin basisschoolleerlingen op allerlei manieren kennis maken met blaasmuziek. De fanfare vierde in 2020 haar 100-jarig jubileum en is daarmee een jongere collega van de KHD, die het komend jaar het 150-jarig bestaan viert.

Het Groot Orkest van de KHD bestaat uit zo’n 80 muzikanten. Hiernaast kent de Koninklijke Harmonie Deurne nog de Slagwerkgroep, het Jeugdensemble, een jeugdslagwerkgroep, een blokfluitgroep en Het Nieuwe Orkest, waarin jongere en oudere leden samenspelen.

Het uitwisselingsconcert van de KHD en Fanfare Wilhelmina vindt plaats op zondag 5 november in gemeenschapshuis De Kastanje aan de Hoofdstraat 62 in Liessel en begint om 10.30 uur De entree is gratis.

Foto’s: KHD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen