8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- VlierdenFrans van den Heuvel uit Vlierden Dorstvlegel van het Jaar

Frans van den Heuvel uit Vlierden Dorstvlegel van het Jaar

Vanwege zijn jarenlange inzet voor de Vlierdense gemeenschap is Frans van den Heuvel vrijdagavond tijdens de receptie van Prins Michiel I uitgeroepen tot Dorstvlegel van het Jaar. In het bijzijn van zijn hele familie werd de zeer breed betrokken Vlierdenaar gefeliciteerd met de bijzondere titel.

De Dorstvlegel van het Jaar is iemand die zich op veel fronten belangeloos inzet voor Vlierden. Dat geldt volgens de carnavalsvereniging zeker voor wat Van den Heuvel allemaal doet: “Het zijn eigenlijk teveel dingen om op te noemen.”

EHBO-post
Frans heeft jaren gefunctioneerd als verzamelpunt voor de collecte voor goede doelen en heeft hier zelf ook als collectant aan deelgenomen. Voor Vlierden heeft hij als EHBO-post jarenlang eerste hulp verleend wanneer dit nodig was. Daarnaast staat hij klaar voor verschillende ouderen in Vlierden die moeilijk ter been zijn en wordt door Van den Heuvel hun tuin keurig bijgehouden.

Voor zijn eigen familie is hij een fervent groenteboer en kippenboer in de legsector. Hij is verder actief binnen het kerkkoor en ook voor de carnavalsvereniging heeft hij zijn steentje bijgedragen. Naast zijn lidmaatschap van CV De Dorstvlegels, heeft hij jaren bij de kletsavonden de Dorstvlegel gezwaaid en zo de deelnemers naar binnengeleid. Bij het carnavalsbal van de KBO deed hij zelfs actief mee als deelnemer.

Toepen
Al vanaf zijn jeugd is Frans lid van Fanfare Wilhelmina en later van De Vlierlander Musikanten. Nog steeds is hij bij de fanfare te vinden, zoals bij de opening van de kermis, waar hij de ballonnenwedstrijd voor de jeugd verzorgt. Ook is hij verantwoordelijk voor het bouwen van de jaarlijkse kerststal in de kiosk in Vlierden. Hoewel hij tegenwoordig zelf niet meer meespeelt, gaat hij toch nog regelmatig naar de repetities kijken en blijft hij ook nog graag even hangen om een paar potjes mee te toepen.

Bij de voetbalclub in Vlierden kwam Van den Heuvel niet alleen als voetballer in actie, maar leidde hij ook wedstrijden als scheidsrechter. Ook voor alle andere dagelijkse beslommeringen kunnen de SPV-ers nog steeds altijd een beroep op hem doen. Frans heeft daarnaast in kilometers gemeten, de wereld al enkele malen met de kalkwagen rondgelopen in zijn functie als terreinknecht.

Foto: CV De Dorstvlegels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen