23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneFrenk Aldenzee en Gijs Vriens winnaars bij verbroederingsschieten

Frenk Aldenzee en Gijs Vriens winnaars bij verbroederingsschieten

De veertigste editie van het verbroederingsschieten is zondag gewonnen door Frenk Aldenzee van het Sint Antonius Abt gilde. Op het terrein van gilde Sint Joris aan het Engelenpad in Deurne werd met 163 schoten de vogel naar beneden gehaald. Gijs Vriens van het Sint Antonius Abt gilde werd winnaar bij de jeugd die er 169 schoten voor nodig had om de vogel te doen tuimelen.

Van 13.00 tot 13.30 uur werd verzameld op het parkeerterrein van Green Valley Estate aan de Bruggenseweg, waarna de 51 leden van Sint Antonius Abt gilde Deurne, Sint Willibrordusgilde Vlierden, Sint Hubertusgilde Liessel en het Sint Jorisgilde Deurne gezamenlijk naar Schuttershof Brugge trokken. Na het welkomstwoord en een gebed door coördinator Karel Koolen werd door hem het eerste schot gelost.

Wethouder Helm Verhees gaf net als oud-coördinator Theo Posthumus en kringbestuurder Maarten Janssen het startschot voor deze traditie van de vier gildes uit gemeente Deurne. Na afloop van de schietwedstrijd werden bij de twee winnaars de wisselschilden omgehangen en werd afgesloten met de vendelgroet.

Foto: Helm Verhees

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen