11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneGebackerij in Deurne en Nuenen wordt overgenomen door bakkerij Vedder

Gebackerij in Deurne en Nuenen wordt overgenomen door bakkerij Vedder

De Gebackerij in Deurne krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe eigenaar. Marcel en Marjolein van Zwam dragen hun bakkersbedrijf over aan de Deurnese bakkerij Vedder. De winkel in Nuenen gaat op 3 januari over in nieuwe handen en het filiaal in Deurne op 8 februari.

De eigenaren zeggen dat ze met pijn in hun hart besloten hebben om hun bedrijf te verkopen. Het is voor hen de afgelopen tijd een lange onrustige periode geweest met verschillende crisissen als corona, de gasprijzen en grondstofprijzen. Daarnaast is de druk groot vanwege investeringen die gedaan moeten worden in bijvoorbeeld nieuwe ovens.

Tweede winkel
“Het was een moeilijke keuze maar een nieuwe crisis had het bedrijf niet overleefd”, zeggen Marcel en Marjolein van Zwam. Ze leggen uit behoefte te hebben aan meer zekerheid en tijd voor hun gezin. De twee namen in 2011 de bakkerij over van Nico Jacobs. Ze zijn gegroeid van zeven naar dertig medewerkers. Ook openden ze in 2017 een tweede winkel in Nuenen. De Gebackerij levert producten aan veel horeca, bedrijven en instellingen in en om Deurne.

Gebroeders Bart en Evert Vedder zien de uitbreiding als een logische volgende stap. “We zijn als bakkersbedrijf niet echt actief op zoek naar verdere schaalvergroting, maar deze overname biedt ons wel de gelegenheid om ons bedrijf nog steviger op de kaart te zetten in Deurne”, aldus Bart Vedder. “Onze bakkerij is al sinds 1967 een begrip in Deurne, en daar zijn wij als tweede generatie hartstikke trots op.”

Evert Vedder is verantwoordelijk voor de aansturing van de productie en legt uit dat klanten van de Gebackerij erop kunnen vertrouwen dat er geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit die ze gewend waren: “Nog los van de kwaliteitseisen die aan onze producten worden gesteld vanuit het landelijk opererende Echte Bakkersgilde, nemen wij ook het bakkerij- en winkelpersoneel over.”

Het personeel van de Gebackerij is inmiddels op de hoogte gebracht van de overname.

Foto: De Gebackerij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen