21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneVliegende start van nieuwe seizoen voor dansers B-Trained Deurne met behalen van...

Vliegende start van nieuwe seizoen voor dansers B-Trained Deurne met behalen van elf podiumplekken

De dansers van B-Trained Deurne hebben een vliegende start gemaakt bij de officiële opening van het dansseizoen bij UDO in Veldhoven. Bij de wedstrijden wisten de Deurnese teams en solisten afgelopen weekend maar liefst elf podiumplekken te behalen.

“Ik kijk mega erg uit naar wat al deze talentvolle dansers nog meer zullen laten zien in 2024! Wordt ongetwijfeld vervolgd”, zegt coach Enya Kwerreveld.

Gouden medaille
Britt van der Zwaan was dit weekend de enige solist met een gouden medaille (in de U18 intermediate klasse). Manoah van der Velden nam een zilveren medaille mee naar huis in de categorie U18 novice. Ook Aniek de Vries, die vorig jaar al opviel met het behalen van veel prijzen, heeft nu al haar eerste zilveren medaille binnen in de hoogste categorie; solo U18 advanced.

De Vries pakte samen met haar danspartner Nick Damen het zilver in de U18 intermediate/advanced duo’s. Nick en Aniek namen met Joey Kaag een gouden medaille mee naar huis als collectief ‘4-MOVEMENT’ in de open (quad) O18 categorie. Ook individueel maakte Nick Damen indruk en behaalde hij een zilveren medaille in de U18 intermediate solo.

Twee maanden dansles
Ondanks dat Joey Kaag pas twee maanden dansles heeft, bleef het ook voor hem niet bij één gezamenlijke medaille. Bij zijn allereerste wedstrijd eindigde hij op een derde plek in de solo O18 beginner-categorie.

In de U14 beginner-klasse eiste Faja Hullegie een deel van de schijnwerpers op met een bronzen medaille en ook haar zus, Jedi Hullegie, eindigde samen met Djena van den Heuvel op de derde plek in de U18 intermediate/advanced-categorie. Diezelfde Jedi en Djena pakten daarnaast nog brons als onderdeel van ‘NO DISTANCE’ met Tess Janssen.

Holland’s Got Talent
De laatste podiumplek van afgelopen weekend ging naar Colorful Movement, bekend van hun deelname aan Holland’s Got Talent dit jaar. Voor het eerst in de hoogste leeftijdsklasse, O18, wisten deze dansers een knappe derde plaats te behalen. De jury liet achteraf nog hun waardering blijken voor de energie en ‘vibe’ van deze groep, die zich elk seizoen weer naar een hoger niveau lijken te tillen. “Deze prestaties, dit keer dichtbij huis, zetten de toon voor wat ongetwijfeld een spannend jaar zal worden”, besluit coach Kwerreveld.

Foto’s: B-Trained

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen