De huidige locatie van het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg in Deurne stamt uit 1969 en is..." />

7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGebouw Elkerliek Ziekenhuis Deurne verouderd

Gebouw Elkerliek Ziekenhuis Deurne verouderd

De huidige locatie van het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg in Deurne stamt uit 1969 en is verouderd. Voor de vestiging in Deurne is het ziekenhuis op zoek naar een alternatieve locatie. Volgens een woordvoerder van het Elkerliek Ziekenhuis is het zeker dat het ziekenhuis in de gemeente blijft.

De nieuwe locatie moet in elk geval beschikken over voldoende parkeervoorzieningen en de verschillende poliklinieken moeten er een plek kunnen krijgen. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met mogelijke andere partijen zoals zorginstellingen. Doel daarvan is dat de mensen die in de gemeente Deurne gebruik maken van zorg daar voordeel bij hebben. De verwachting is dat de toekomstplannen volgend jaar gepresenteerd worden.

Het voormalig St. Willibrordusziekenhuis in Deurne is in 1986 gefuseerd met het St. Lambertusziekenhuis in Helmond en kreeg de naam Streekziekenhuis Helmond-Deurne. Omdat deze naam meer als een omschrijving werd aangevoeld dan een echte naam, werd er in 1989 een prijsvraag uitgeschreven. De keuze viel op Elkerliek Ziekenhuis dat sinds 1990 de naam is.

In januari 1994 werd het ziekenhuis gemoderniseerd door de hoofdingang te verplaatsen van de noord- naar de zuidzijde zodat er meer parkeerplaatsen kon worden aangelegd. Drie Deurnese huisartsen hebben sinds 1997 hun praktijkruimten onder de naam de Poort in het ziekenhuis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen