13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneGedichtendag beleven met wandelroute door bos bij Rijtven Deurne

Gedichtendag beleven met wandelroute door bos bij Rijtven Deurne

Veel mensen denken bij het woord ‘gedicht’ meteen aan de versjes die rond Sinterklaastijd worden bedacht, maar gedichten zijn veel meer dan grappige korte verhaaltjes op rijm. Daarom wordt ieder jaar op de laatste donderdag van januari aandacht gevraagd voor de poëzie.

Dat gebeurt ook vandaag, donderdag 27 januari met de viering van Gedichtendag. Met die dag gaat tegelijkertijd traditiegetrouw de Poëzieweek van start.

Gedichtenroute
In Deurne is er een heel speciale manier waarop je gedichten kunt lezen. Bewoners van ORO Deurne hebben vijftien gedichten tentoongesteld langs een wandelroute in het bos bij ’t Rijtven. De gedichtenroute is 2,5 kilometer lang en start en eindigt bij ’t Rijtven aan Den Dreef 13 in Deurne. Meer informatie vind je op de website van VVV Land van de Peel.

National Poetry Day
Elk jaar worden er tijdens Gedichtendag ruim tweehonderd activiteiten door heel Nederland en Vlaanderen georganiseerd door scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren. Gedichtendag vond voor het eerst plaats op 27 januari 2000 en is voortgekomen uit ‘National Poetry Day’ in Engeland.

Foto’s: VVV Land van de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen