8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- HelenaveenRuim een ton voor nieuwe plek Jeugdwerk Helenaveen op sportpark

Ruim een ton voor nieuwe plek Jeugdwerk Helenaveen op sportpark

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne stelt 100.400 euro beschikbaar voor de herhuisvesting van Jeugdwerk Helenaveen. De organisatie kan hiermee een combinatie vormen met de verenigingen op sportpark De Stikker en vanaf deze locatie haar activiteiten voortzetten.

Dat is volgens Josanne de Graaf van jeugdwerk Helenaveen ook hard nodig: “De energiekosten van onze huidige scoutingaccommodatie De Wiek zijn hoog en renovatie van het pand is echt nodig. We zijn blij dat we nu een alternatieve locatie hebben gevonden op het terrein van de voetbal- en tennisvereniging in Helenaveen. Door samen te werken hebben we lagere kosten. Bovendien kunnen we vrijwilligers efficiënter inzetten.” De Graaf legt in een interview bij DMG Radio op zaterdagochtend 29 januari om 11.10 uur meer uit over wat deze subsidie betekent voor Jeugdwerk Helenaveen.

Projectleider
Met het bedrag investeert de gemeente in een zogenoemde ‘slimme combinatie’. In het voorjaar van 2020 heeft Jeugdwerk Helenaveen samen met de tennis- en voetbalverenigingen onderzocht wat de mogelijkheden waren om te verhuizen naar een nieuwe plek. Daarbij is gekeken naar samengaan met basisschool De Peelparel, dorpshuis De Gouden Helm, de Parochie of sportpark De Stikker. Dit is gebeurd onder begeleiding van een extern projectleider die is aangesteld door de gemeente.

Financiële voordelen
Het sportpark bleek de meeste mogelijkheden te hebben, legt wethouder Helm Verhees uit: “Deze slimme combinatie faciliteert een toekomstbestendige oplossing voor de huisvesting van het jeugdwerk in Helenaveen. Wij vinden het belangrijk dat het jeugdwerk behouden blijft. En het biedt financiële voordelen voor zowel de gemeente als voor de deelnemende verenigingen.”

DNA
Ook de voorzitter van de voetbalclub in Helenaveen, Ard Arts kan zich daarin vinden: “Samen kunnen we zorgen voor een vraaggericht aanbod voor een breed scala aan doelgroepen, passend bij het DNA van Helenaveen. Zo kunnen jonge kinderen naar het jeugdwerk terwijl hun oudere broertjes of zusjes voetballen en tennissen op hetzelfde terrein.” Een gemeentelijke subsidie aan voetbalvereniging SV Helenaveen-Griendtsveen zorgt er bovendien voor dat er aanpassingen kunnen worden gedaan aan de ruimtes van het clubhuis van de voetbalclub, er extra bergingsruimte voor het jeugdwerk komt en aanpassingen kunnen worden gedaan voor de herkenbaarheid van Jeugdwerk Helenaveen.

De Wiek
Sportvereniging SV Helenaveen-Griendtsveen kan de verbouwing starten nadat de wijze van subsidiering is goedgekeurd door de raad. Naar verwachting neemt de gemeenteraad hierover in februari 2022 een besluit. De vereniging gaat de ruimte uiteindelijk verhuren aan Jeugdwerk Helenaveen.

Daarna wordt bekeken wat er met het oude pand, De Wiek gaat gebeuren. Het gebouw aan de Soemeersingel werd tot en met 1982 gebruikt als school onder de naam De Zonnedauw. Na sluiting van de school, kreeg het in 1983 onder de naam De Wiek een nieuwe bestemming als jeugdgebouw.

Foto: Nelly Hermans-van den Eijnde/DeurneWiki

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen