1.6 C
Deurne
zondag 29 januari 2023
Home- VlierdenGeen echte carnavalsoptocht in Vlierden maar wel vijf dagen lang lichtjestocht

Geen echte carnavalsoptocht in Vlierden maar wel vijf dagen lang lichtjestocht

Bij de Dorstvlegels in Vlierden zijn ze net als veel andere carnavalsverenigingen in de gemeente Deurne, op zoek naar alternatieve manieren om toch een beetje het carnavalsgevoel levend te houden. Een echte optocht zit er door de huidige coronaregels niet in maar daar hebben ze in Vlierden iets op gevonden. De langste lichtjestocht ooit in het Dorstvlegelland.

“Tijdens deze optocht trekken niet de deelnemers door de straat maar gaat het publiek op tocht”, laat de vereniging uit Vlierden weten. De bedoeling is dat de dorpsbewoners een creatie maken voor hun raam, in de tuin of voor hun huis waar het publiek dan aan voorbij kan lopen.

Verlicht
Iedereen in Vlierden kan meedoen, geven de Dorstvlegels aan: “Op een manier zoals zij willen, alleen, met z’n tweeën of als groep, met de buren of met de hele straat. Denk hierbij aan tekeningen, carnavalsversieringen, bouwwerken, aangeklede poppen, ludieke creaties met of zonder slogan. Liefst ook nog verlicht of aangelicht zodat het publiek ook in de avonduren kan genieten van al het moois.” Onder de meest originele creaties zullen prijzen verloot worden in verschillende categorieën waar onder eentje voor kinderen tot en met 12 jaar en een publieksprijs.

Deelnemerslijst
Aanmelden voor de lichtjestocht kan tot en met dinsdag 18 februari. Hiervoor stuur je een mail met je naam, leeftijd en het adres waar de creatie te bewonderen is, naar webmaster@dorstvlegels.com. De deelnemerslijst wordt daarna via social media en huis-aan-huis in Vlierden verspreid zodat iedereen tijdens de carnaval vijf dagen lang op eigen gelegenheid de creaties kan aanschouwen en het publiek hun favoriet kan doorgeven.

De Vlegel
Een traditie in Vlierden die vrijwel normaal door kan gaan binnen de coronaregels van dit moment, is het spel ‘Vind de Vlegel’. Hierbij is het de bedoeling dat de Vlegel wordt gevonden en gekaapt om die vervolgens weer op een tactische plek, maar wel volgens bepaalde regels ergens publiekelijk te plaatsen.

Startsein
Het bestuur van de Dorstvlegels zal dinsdag 1 februari het startsein geven voor de jacht op de Vlegel in Vlierden: “Op die dag zullen wij de te kapen vlegel in de kiosk zetten. Iedereen wordt uitgedaagd de Vlegel te kapen en te verplaatsen naar een nieuwe locatie. Zodra je hem in je bezit hebt, stuur je een foto van de nieuwe locatie naar 06-27348128, zodat het bestuur weet wie de vlegel heeft, waar de vlegel staat en of het reglementair is.”

Mooie prijs
Bij ‘Vind de Vlegel’ gelden wel een paar spelregels waaronder dat de Vlegel in Dorstvlegelland moet blijven en dat de Vlegel voor minimaal voor 50 procent zichtbaar moet zijn en te bereiken moet zijn vanaf de openbare verharde weg. “Bijgehouden wordt wie de vlegel het langst in zijn bezit heeft en die is de winnaar. Maar ook voor diegene die hem op 25 februari aan het bestuur teruggeeft zal er een mooie prijs klaar staan. We kijken uit naar de foto’s en wensen iedereen veel succes met de jacht”, laat de organisatie weten.

Meer informatie over de lichtjestocht en alle spelregels van de jacht op de Vlegel vind je op de Facebookpagina van de Dorstvlegels.

Foto’s: Facebook Dorstvlegels/Danny Danckaert

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen