Er komen geen extra arbeidsmigranten in de voormalige zusterflat in Deurne. Een verzoek o..." />
21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneGeen extra arbeidsmigranten in zusterflat Deurne

Geen extra arbeidsmigranten in zusterflat Deurne

Er komen geen extra arbeidsmigranten in de voormalige zusterflat in Deurne. Een verzoek om het aantal migranten uit te breiden is afgewezen door het gemeentebestuur. 

De pandeigenaar van de flat aan de Dunantweg in Deurne wilde van 90 naar het maximaal mogelijke aantal van 168 arbeidsmigranten gaan. Burgemeester Hilko Mak vind dit echt niet passen in het beleid.  Mak schreef aan de lokale politiek: ‘Zou het college instemmen met deze uitbreiding dan wordt het maximum overschreden. Alle andere mogelijkheden tot huisvesting in het centrum worden dan uitgesloten. Dat vindt het college niet wenselijk’.

‘Zou het college instemmen met deze uitbreiding dan wordt het maximum overschreden’ – Hilko Mak, burgemeester van Deurne

Volgens Mak wijzigt de eigenaar van eerdere uitgangspunten. ‘Het college gaat daar niet in mee.’, aldus Mak. De bedoeling was om de flat in de komende jaren om te bouwen tot appartementen. Een andere reden om het verzoek af te wijzen was dat de gemeente tegen de omwonenden heeft aangegeven eerst veertig en later maximaal 90 migranten te huisvesten in de zusterflat.

Volgens de burgemeester verloopt de huisvesting van de huidige buitenlandse werknemers voortreffelijk. Er zijn tot nu toe weinig tot geen incidenten geweest.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen