15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneHet Geluid van Deurne levert mooi nieuw repertoire op

Het Geluid van Deurne levert mooi nieuw repertoire op

Maar liefst 2.200 stemmen zijn er uitgebracht op ‘Het geluid van Deurne’. Via deze actie konden inwoners van de gemeente Deurne aangeven welk nummer zij willen horen door het carillon van het gemeentehuis. Een jury heeft uit de top 10 zes nieuwe nummers gekozen, die vanaf oktober te horen zijn in het centrum van Deurne.

De jury, met daarin onder anderen DMG-DJ Ramon van Hoek en beiaardier Bert Augustus, heeft besloten om de volgende zes nummers toe te voegen aan het repertoire van het carillon:

  • Pokemon Themesong
  • Toto – Africa
  • Snollebollekes – Springen nondeju
  • Nirvana – Smells like teen spirit
  • Guus Meeuwis – Brabant
  • BZN – Mon amour

De selectie is bepaald door te beoordelen of de nummers gecomponeerd kunnen worden tot carillonmuziek en of er een breed draagvlak is voor de liedjes.

Nog meer nummers toegevoegd

Een van de nummers in de gekozen top-10 is Het Dorp van Wim Sonneveld. Dat lied wordt al afgespeeld door het carillon en blijft staan in de nieuwe afspeellijst. Enkele andere nummers die zijn aangedragen, zitten in het bestaande repertoire van het carillon of dat van Bert Augustus. Hierdoor kunnen er nog meer liedjes aan de afspeellijst toegevoegd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het lied van Pipi Langkous en Cent Mille Chansons.

Geslaagde actie

De jury spreekt van een geslaagde actie: “De nieuwe afspeellijst telt zo’n 20 liedjes. Wat opvalt is dat er voor ieder wat wils in staat. Kinderliedjes worden afgewisseld met een aantal klassieke nummers en ook popnummers vanaf de jaren 60 tot nu maken onderdeel uit van het nieuwe repertoire. Dit alles met dank aan de vele Deurnenaren die hebben gestemd. We vinden het zelfs zo’n succes dat we dit mogelijk een vervolg willen geven.”

De vers gekozen liedjes worden in de loop van de zomer gecomponeerd door Bert Augustus. Vanaf begin oktober is de nieuwe speellijst te horen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen