11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneGeen Halloween-actie in Deurne-centrum maar wel veel griezelige activiteiten op andere plekken...

Geen Halloween-actie in Deurne-centrum maar wel veel griezelige activiteiten op andere plekken in de gemeente

Er vindt dit jaar geen Halloween-actie plaats in het centrum van Deurne omdat er te weinig deelnemers zijn voor het evenement. Op andere plaatsen in de gemeente worden wel verschillende griezelige activiteiten gehouden, zoals bij het Alfrink College en het Hofke van Marijke, in de wijk Heiakker en in Vlierden.

Hoewel er in het centrum geen georganiseerde Halloween plaatsvindt, kan het toch voorkomen dat bepaalde winkels acties hebben. “Het kan wel zo zijn dat individuele ondernemers besluiten toch iets te organiseren, maar dat is geheel op eigen initiatief. We hebben besloten volgend jaar toch weer te gaan proberen iets leuks rondom Halloween te organiseren, maar dan met een gewijzigde opzet”, meldt Centrummanagement Deurne.

Alfrinkcollege
Op andere plekken zijn er wel verschillende activiteiten, zoals vanavond in het Alfrinkcollege in Deurne. Voor de leerlingen is er een Halloween Avond waarbij ze een griezelige route door het schoolgebouw moeten afleggen. “Er hebben zich al zo’n honderd leerlingen aangemeld en een dertigtal figuranten”, meldt de school.

St. Jozefparochie
In de St. Jozefparochie hebben de kinderen van Instuif ’t Hofke komende vrijdagavond binnen in het Hofke van Marijke soos, maar buiten is het terrein van De Speuldries omgetoverd tot Halloweenland. Vanaf 19.30 uur kunnen kinderen van 10 tot en met 15 jaar kijken of ze het aandurven om rond te lopen in de enge Halloween-omgeving. Voor wie het best verkleed is, valt er ook een prijs te winnen.

Cursed Camp
Bij de Roos aan het Haageind 27 in Deurne is er op zaterdag het grootste spookhuis van Deurne en wordt er een verkleedfeest gehouden onder de naam Cursed Camp. Het griezelige evenement duurt van 18.30 tot 22.30 uur en is bedoeld voor jeugd van 12 tot 18 jaar.

Trick or treat Vlierden
Ook op zaterdag is in het kader van Halloween van alles te doen in Vlierden. Daar wordt de jaarlijkse trick or treat-tocht gehouden. Vanaf 18.30 uur kunnen kinderen zich bij de kiosk laten schminken en vanaf 19.00 uur is Ronnie Ballonnie aanwezig om ballonnen te vouwen. Daarna wordt er vanaf de kiosk om 19.30 uur de trick or treat-tocht gelopen. Rond 21.00 uur wordt de activiteit afgesloten bij de kiosk.

Griezeltochten Heiakker
Voor zowel kleine als grote griezelaars staan er twee Halloween-griezeltochten gepland op zaterdagavond in de Heiakker. Deelnemers beginnen individueel bij het startpunt in de wijk en volgen dan de pijlen. Onderweg zijn er verschillende griezelfiguren te zien en kan er voor snoepgoed worden aangebeld bij mensen die aan de route wonen en een trick or treat-flyer bij hun deur hebben hangen.

Om 18.30 uur start voor de allerkleinsten de activiteit Bange Spookjes. Dit is een Halloweenspelletjestocht die start op de Kleine Vos. Na afloop van de tocht is er rond 19.30 uur ranja, koffie en thee in het wijkcentrum in de Heiakker. Meteen daarna is er van 19.30 tot 22.30 uur de tocht voor Grote Griezelaars, die start bij het wijkcentrum. Op de route vol engerds moeten de deelnemers letters verzamelen om uiteindelijk een woord mee te vormen. Ook zij komen aan het einde van de tocht weer terug in het wijkcentrum.

Halloween Party
Een kleine week later is er in de Heiakker op vrijdag 3 november een soosavond in het teken van Halloween. Kinderen mogen dan verkleed naar het wijkcentrum komen en degene die het mooist verkleed is, wint een prijs die mede mogelijk wordt gemaakt door Pompidom SpeelGOED. De Halloween Party begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar.

Foto: wijkraad Heiakker

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen