-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- HelenaveenGeen kermis in Helenaveen maar wel 'Koek en Zopie dorpsfeest' als alternatief

Geen kermis in Helenaveen maar wel ‘Koek en Zopie dorpsfeest’ als alternatief

Vorig jaar was er helemaal geen kermis mogelijk in Helenaveen door corona en voor dit jaar waren er ook maar heel beperkte mogelijkheden. Daarom hebben de Helenaveense kermiscommissie en de lokale horeca gezamenlijk besloten dit jaar geen kermis te houden in Helenaveen en als alternatief een ‘Koek en Zopie dorpsfeest’ te bieden dat wel binnen de coronaregels kan worden gehouden.

De organisatie ziet geen andere mogelijkheid met de huidige regels: “Met nóg minder attracties dan normaal en minimale kansen voor de horeca zit het er dus niet in. Door de maatregelen is het simpelweg niet mogelijk om iets te organiseren dat aan alle regels voldoet. Dit jaar zou er beperkt kermis gehouden mogen worden, maar de horeca is nog steeds aan vele beperkingen gebonden.”

Barbecue
Daarom geen kermis geeft de kermiscommissie aan en ook geen collecte dit jaar: “De kleine reserves blijven bewaard tot hopelijk volgend jaar.” Maar er komt wel een alternatief evenement met onder meer een pub-quiz, dorps-barbecue en een optreden van de Colorfull Swingband. Ook zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen op de zondagmiddag.

Alternatief programma
De kermiscommissie heeft in samenwerking met Sandra van Cauwenberghe, ook lid van de commissie en uitbater van Eetcafé In d’Ouwe Peel, een alternatief programma opgesteld op basis van de activiteiten van de dorpsraad ‘Helenaveen Kermist Op Eigen Kracht’ die elk jaar tegelijkertijd met de kermis worden georganiseerd. Het programma is in overleg met de gemeente, Buro de Kermisgids en Kermisexploitatie Scheffer samengesteld en kan plaatsvinden volgens de op dit moment geldende coronaregels. Voor de activiteiten op vrijdag, zaterdag en maandag geldt de ‘Testen voor Toegang’.

Het voorlopige programma ‘Koek en Zopie dorpsfeest’ ziet er als volgt uit:

  • Vrijdagavond 10 september: Pubquiz
  • Zaterdagavond 11 september: Dorps-bbq en later op de avond de Colorfull Swingband
  • Zondagmiddag 12 september: ‘Lazy Sunday’ Terras met kinderactiviteiten
  • Maandagmiddag 13 september: Matinee met de band Gratis Ponyrijden
  • Dinsdagmiddag 14 september: ‘Op de eikes’ Terras
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen