19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneTwee Deurnenaren mogelijk betrokken bij groter drugsnetwerk in Brabant en Limburg

Twee Deurnenaren mogelijk betrokken bij groter drugsnetwerk in Brabant en Limburg

De twee mannen uit Deurne van 48 en 56 jaar oud die in verband zijn gebracht met de grote drugslabs in Someren en Neerkant, maken waarschijnlijk deel uit van een groter drugsnetwerk dat onder meer opereert in Brabant en Limburg.

Justitie heeft het Deurnese tweetal kunnen linken aan zowel het drugslab in Neerkant als de locatie in Someren waar de twee mannen werden aangehouden. Op beide plekken zijn volgens de politie duizenden liters aan drugs gemaakt en er werden een groot aantal vuurwapens aangetroffen. De twee verdachten uit Deurne zouden meer weten van andere drugszaken waaronder in elk geval één in Noord-Limburg. Zij worden daarom los van de 69-jarige man uit Someren berecht, die ook bij het drugslab werd aangehouden.

Undercoveroperaties
Maar er zijn meer verbanden tussen de twee zaken. In Someren lag een briefje met daarop onder andere een beschrijving van een AK-47-mitrailleur, meldt het ED. Dat specifieke wapen is weer in Neerkant teruggevonden. Daarnaast heeft de politie via hacken en undercoveroperaties toegang tot versleutelde berichten die onder meer met Encrochat en Sky werden verstuurd, hieruit blijken nog meer verbanden.

Pantservoertuig
In december vorig jaar werden de twee Deurnenaren aangehouden, samen met een 68-jarige man uit Someren. Op het terrein van de Somerenaar aan de Bergdijk werd een groot drugslab ontmanteld. In februari ontdekte de politie op het terrein van een hoveniersbedrijf aan de Heitrak in Neerkant ook een drugslab en hield de politie vier mannen aan. Bij de spectaculaire actie werd ook een pantservoertuig ingezet.

Op de locatie in Neerkant zijn volgens de politie de twee in Someren aangehouden mannen uit Deurne ook gezien. De verwachting is dat het onderzoek naar de zaken nog zeker een half jaar duurt voor deze voor de rechter komen.

Foto: Pim Verkoelen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen