13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- VlierdenGeen prins maar een prinses in Vlierden; Angèle dun urste heerser Dorstvlegelland

Geen prins maar een prinses in Vlierden; Angèle dun urste heerser Dorstvlegelland

Het was zaterdagavond spannend tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging de Dorstvlegels in Vlierden. Wie zou hun 47ste prins worden? Het antwoord is eigenlijk; niemand. Want in het Dorstvlegelland is er dit jaar geen prins maar een prinses. Angèle dun urste gaat dit carnavalsseizoen regeren in Vlierden .

In de afgelopen weken kon er tijdens het Prinsen Jachtseizoen al worden geraden wie de nieuwe prins zou worden bij de Dorstvlegels. Met behulp van hints die via social media werden gegeven, kon men er achter komen bij wie 10 december met een uitroepteken op de kalender stond.

Grote verrassing
Veel mensen in Vlierden wisten het bij het Prinsraden al zeker; Maikel Weemen zou de nieuwe prins worden. Maar de verrassing was groot toen bleek dat zijn vrouw Angèle de prinses van de Dorstvlegels is geworden.

Adjudanten
Na de onthulling van prinses Angèle dun urste (51) kon zij zaterdag samen met haar man Maikel (50) en kinderen Myrthe (17) en Rob (15) genieten van de eerste feestavond als prinses van de Dorstvlegels. Ze wordt bijgestaan door haar adjudanten Marcel Sleegers en Marcel Joppe.

Scouting
Angèle werkt in het dagelijks leven bij Excent Tandtechniek in Helmond, waar ze onder andere zorg draagt voor juiste en tijdige verwerking van tandtechnische stukken. Ze is actief als lid van de Oranjevereniging in Vlierden waar ze mede de koningsdag en sinterklaasintocht organiseert. Verder is ze lid van de Stam, de ‘gevorderde’ groep van Scouting Vlierden.

‘Vlierden op zûnne kop’
Het motto van Prinses Angèle dun urste: ‘Mi unne Prinses vûrop Sti Vlierden op zûnne kop’. De 47ste prins(es) van de carnavalsvereniging zou eigenlijk vorig jaar al bekend worden gemaakt in december maar door de coronaregels werd de prinsonthulling toen uitgesteld.

Foto: CV De Dorstvlegels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen