5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- Zeilberg Nieuwe winkel Pompidom SpeelGOED geopend: ‘Het was een rollercoaster maar we...

[VIDEO] Nieuwe winkel Pompidom SpeelGOED geopend: ‘Het was een rollercoaster maar we hebben het gehaald’

Vorig jaar kregen ze rond deze tijd te horen dat ze waren genomineerd als Brabander van het Jaar; een prijs die ze uiteindelijk ook wonnen tijdens de kerst van 2021. Nu is er voor Ans van den Broek en Charles Engelen van Pompidom SpeelGOED een nieuwe mijlpaal bereikt: de opening van hun nieuwe winkel die ze met hulp van Sanne en Evert Brouwers en Stefan Aarts gaan runnen.

Zaterdagmiddag was het aan de Blasiusstraat 25 in Deurne-Zeilberg een drukte van belang. Onder toeziend oog van vele klanten, donateurs, sponsors, vrienden en bekenden werd het nieuwe pand officieel geopend door wethouder Tom Oomen die een lint met de woorden ‘Pompidom SpeelGOED en meer’ doorknipte.

Koffiepraatje
Want in de winkel is voortaan niet alleen het gratis speelgoed van Pompidom te vinden. Ook het Kinderkleding Ruilpunt van Sanne en Evert Brouwers is in het gebouw ondergebracht en er is voortaan de Pompidom Drogisterij met een Menstruatieproducten Uitdeel Punt (MUP). “Ook hebben we ruimte om elkaar te ontmoeten, een koffiepraatje te maken en het geven van creatieve workshops. Én er is dadelijk plek om (maatschappelijke) stages in te vullen voor de leerlingen van het Sprongcollege te Deurne”, vertelt Ans trots.

Tekst gaat verder onder de video

Rollercoaster
De afgelopen weken waren best heftig voor Ans en Charles maar ook voor iedereen die heeft meegeholpen: “De telefoon staat roodgloeiend, de ene prachtige donatie na de andere wordt aangeboden. Het was een rollercoaster maar we hebben het gehaald!” Van het logo op de gevel tot de inrichting en het speelgoed in de nieuwe winkel; ontzettend veel dingen die nodig waren, werden door gulle sponsors of donateurs aangeboden. “Dit alles hadden wij niet gekund zonder jullie, iedere bijdrage in welke vorm dan ook, was er één die heeft bijgedragen aan een prachtig nieuw pand”, vertelt Ans van den Broek dankbaar.

Apetrots
Het gaat bij Pompidom SpeelGOED ontzettend goed met de enorme hoeveelheden spullen die ze binnenkrijgen: “Geweldig, al die donaties die maar blijven komen, en het mooie, het speelgoed wordt eigenlijk alleen maar beter! Steeds meer mensen die bewust kiezen voor een goed doel, om daar hun verzamelingen naar toe te brengen, samen met de tieners overleggen, verkopen of naar een goed doel…en dat er steeds meer gekozen wordt voor dat goede doel, waar wij er ook eentje van zijn! Apetrots zijn we daar op!”

Energiekosten
Toch was en is het nog steeds een spannende tijd voor Ans, Charles, Sanne, Evert en Stefan: “Er komt een heleboel bij kijken, het is spannend maar ook uitdagend.” De onzekerheid over de mogelijk hoge energiekosten van het nieuwe pand en de andere maandelijkse kosten zijn dingen waar ze voorheen geen rekening mee hoefden te houden toen de winkel nog in de garage van Charles was gehuisvest. “Best een rare gedachte ook, dat alles nu zoveel geld gaat kosten om speelgoed en kleding gratis weg te kunnen geven”, zegt Ans.

Enthousiasme
Aan de interesse van klanten voor de producten en activiteiten van de nieuwe winkel in de Zeilberg zal het in elk geval niet liggen en aan ook niet aan het enthousiasme van de uitbaters. Want wat nog geen twee jaar geleden als een eenmalig burgerinitiatief startte, is nu al uitgegroeid tot een echt verzamelpunt waar verschillende activiteiten maar ook verschillende mensen samenkomen.

‘Beleving’
“We willen er een ‘beleving’ van maken voor de bezoekers. Met één drempel en één deur voor speelgoed en kinderkleding onder één dak. Maar ook de plek waar mensen gebruik kunnen maken van het Menstruatieproducten Uitdeel Punt en er gelegenheid is voor een praatje en een bakkie. Een plek waar je je op je gemak voelt en andere kunt ontmoeten”, zegt Ans van den Broek.

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt zaterdagmiddag maakte tijdens de opening van de nieuwe winkel.

Foto’s Harold van der Burgt / Video: Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen