15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneGeheim van een mooie huwelijksceremonie; regionale bijeenkomst van ‘babsen’ in Deurne

Geheim van een mooie huwelijksceremonie; regionale bijeenkomst van ‘babsen’ in Deurne

De meeste mensen treffen ze maar één keer in hun leven, sommige misschien twee keer of zelfs meerdere keren; de Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand. Vorige week donderdag kwamen de zogenoemde ‘babsen’ uit de regio Zuidoost-Brabant samen bij Green Valley Estate in Deurne. Zestig Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand verzamelden zich daar voor de regionale ‘Babsendag.’

De bijeenkomst moest drie jaar worden uitgesteld vanwege de coronapandemie maar vorige week konden de Buitengewoon Ambtenaren van de gemeente Deurne eindelijk samen met de afdeling Publiekszaken en de Bodes een feestelijk programma verzorgen, waarbij elkaar ontmoeten en inspireren centraal stond.

Tonprater
De avond werd geopend met het nummer ‘Going to the chapel’, gezongen door de Deurnese Babsen zelf, waarna tonprater Andy Marcelissen zijn blik wierp op een ‘gelukkig huwelijk’.

Spanningen
Tijdens het diner zochten collega’s elkaar op voor het gesprek en dachten ze na over de verschillende vragen die waren gedeeld. ‘Welke ludieke opening bij een huwelijksceremonie wil je delen? Hoe ga je om met spanningen tijdens een ceremonie? Op welke manier kun je kinderen betrekken bij een ceremonie?’

Pub-quiz
De avond werd afgesloten met de ‘Quizomdatereenbabsendagis.’ Een soort pub-quiz, waarbij gemengde teams met elkaar de strijd aangingen en huwelijk gerelateerde vragen moesten beantwoorden. Er kwamen feitjes voorbij, maar ook klassieke filmfragmenten en natuurlijk allerlei typische trouwmuziek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen