18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneGemeente Deurne en Senzer verlengen samenwerking met vijf jaar

Gemeente Deurne en Senzer verlengen samenwerking met vijf jaar

De gemeente Deurne en werkbedrijf Senzer gaan in elk geval nog vijf jaar door met hun samenwerking onder de naam Deurne Doet ’t. Burgemeester Hilko Mak en directeur René Walenberg van Senzer ondertekenden dinsdagmiddag 28 mei de overeenkomst voor de komende vijf jaar met mogelijke een verlenging tot tien jaar.

Gemeente Deurne en Senzer onderhouden samen met andere ondernemingen de openbare ruimte in de hele gemeente. Ook ondersteunen zij verschillende burgerinitiatieven om openbaar terrein te onderhouden en te verfraaien.

Steuntje in de rug

Deurne Doet ‘t biedt werk aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen op deze manier werkervaring opdoen, stage lopen of een werkplek krijgen. De teams bestaan uit medewerkers van de gemeente, Senzer en andere organisaties die bijdragen in het aanbieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Banenafspraak

In deze samenwerking voorziet de gemeente de komende jaren in het invullen van de wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. De gemeente is verplicht om een toenemend aantal werkplekken voor mensen met een beperking beschikbaar te stellen. Senzer vult deze werkplekken voor de gemeente in.

Foto: Hein van Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen