22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- DeurneOrganist en beiaardier Tommy van Doorn tijdens concertcyclus Willibrorduskerk

Organist en beiaardier Tommy van Doorn tijdens concertcyclus Willibrorduskerk

Organist Tommy van Doorn speelt zondag 2 juni om 16.0 uur met L’orgue Concertante in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Tommy brengt tijdens dit concert composities van onder andere Johann Sebastian Bach, Guillaume Lasceux, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Wladyslaw Zelenski en Léonce de Saint-Martin.

Tommy van Doorn (1990) is organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen en vanaf zijn zeventiende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Hij volgt de masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Frans Haagen. Tevens studeert hij een master musicologie aan de Universiteit Utrecht.

Tommy werkt als privé-muziekdocent en geeft orgelles bij Kunstkwartier Helmond. In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het Internationale Bei-aardconcours in Zwolle en Kampen. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Bij de Brabantse Orgelfederatie verschenen enkele opnames van zijn spel en is hij betrokken als artistiek adviseur. Hij is voorzitter van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk, die zich inzet voor het behoud van het Smitsorgel (1852) in Schijndel. Ook is hij artistiek adviseur van de Stichting Kerkconcerten Boxtel.

De toegang tot het concert is vrij. Wel wordt na afloop gecollecteerd om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken. Nadere informatie vindt u op de website van de kerk, onder concerten.

Foto: redactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen