Nieuws uit de Regio

Gemeente Deurne houdt webinair ‘Transitievisie Warmte’ op weg naar duurzame energie

Om de verandering van het klimaat en de opwarming van de aarde tegen te gaan is het belangrijk dat de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Daarom moet Nederland overstappen naar duurzame alternatieven voor het koken van ons eten en het verwarmen van ons huis en het kraanwater.

Verkenning
In 2021 start de gemeente Deurne met de verkenning van een aantal gebieden in een overstap op een alternatief voor aardgas. Blijkt het haalbaar om over te stappen, dan wordt het verkenningsgebied een startwijk. Dan duurt het nog zo’n acht jaar voordat de startwijk van het aardgas af gaat. Het is nog niet duidelijk welk gebied als eerste overgaat naar een nieuwe warmtevoorziening. Er ligt wel al een voorstel waard de gemeente de verkenning wil gaan starten.

Dorpskern
De gebieden die waarschijnlijk worden aangewezen om met een verkenning te kunnen beginnen liggen allemaal in de dorpskern van Deurne. Daar gaan de bewoners en ondernemers worden geïnformeerd over aardgasvrij wonen en leven en het daarbij horende tijdspad. De betreffende bewoners hebben allemaal een brief ontvangen en worden uitgenodigd om op dinsdag 26 januari deel te nemen aan een webinair. Wie daarvoo0r belangstelling heeft, moet zich wel aanmelden en inschrijven met een QR code, welke in de aangeboden brief is opgenomen.

Informatie
Wil jij ook al geïnformeerd worden over de transitievisie, dan kan je terecht op een speciale pagina van de gemeente. Daar vind je een overzicht van informatie, praktische tips en mogelijke subsidies. Heb je daarover vragen en kan je niet deelnemen aan de informatieavond, dan kan je ook een e-mail sturen.

 

Advertentie

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet