8.8 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneMinisterie stelt mondkapjes beschikbaar voor Deurnese minima

Ministerie stelt mondkapjes beschikbaar voor Deurnese minima

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aan de Deurnese “Stichting Leergeld” een grote hoeveelheid mondkapjes ter beschikking gesteld. De stichting nam deze zending vorige week in ontvangst.

Minima
Voordwaarde voor de schenking natuurlijk wel, dat deze ten goede komt aan de Deurnese minima. “Stichting Leergeld was uiteraard zeer blij met de schenking”, aldus Siska Veltman, coördinator van de stichting. “Want de aanschaf van mondkapjes is een prijzige aangelegenheid, en als je elke euro moet omdraaien kan dat er toe leiden dat je er geen aanschaft, óf er te lang mee rondloopt”.

Bezorging
Omdat het in de huidige situatie niet gewenst is, dat iedereen de mondkapjes komt ophalen en het opsturen te veel geld gaat kosten, heeft de stichting besloten om de vanaf dinsdag 26 januari thuis te gaan bezorgen. De medewerkers van de stichting willen graag meer bekendheid onder de Deurnese bevolking, omdat zij vinden dat zij voor kinderen in hun doelgroep het verschil kunnen maken.

Leergeld ondersteuning
Leergeld ondersteuning is er niet voor iedereen; het is uitsluitend bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, van wie de ouders een laag inkomen hebben uit arbeid, uitkering, alimentatie, een zelfstandige onderneming of een combinatie daarvan.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen