14.1 C
Deurne
donderdag 21 september 2023
Home- DeurneGemeente Deurne voldoet aan e-mailgedragslijn

Gemeente Deurne voldoet aan e-mailgedragslijn

‘Wij Verdienen Beter’ doet onderzoek naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. Dit jaar voldeed 86 procent van de gemeenten aan de e-mailgedragslijn voor overheden, zo ook de gemeente Deurne.

Het onderzoek ‘Bereikbaarheid Gemeenten’ is voor het vijfde jaar op rij uitgevoerd door ‘Wij Verdienen Beter’. Alle 355 gemeenten die Nederland rijk is kregen per e-mail (of webformulier) een eenvoudige vraag voorgelegd. In de e-mailgedragslijn voor overheden staat dat een vraag binnen twee werkdagen beantwoord moet worden. Veertien procent van de gemeenten was te laat met het beantwoorden van de vraag en voldeed dus niet aan de richtlijn. Bij achtendertig gemeenten moest de vraag na vier weken herhaald worden omdat nog geen antwoord was ontvangen. Van zeven gemeenten werd in het geheel geen antwoord ontvangen op de eerste of de tweede e-mail.

De uitkomsten van het onderzoek zijn positief want in 2018 voldeed maar 62 procent van de gemeenten aan deze gedragslijn, in 2019 is dit dus 86 procent.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen