LOS Deurne heeft het
9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVignet 'Gezonde school' voor LOS Deurne

Vignet ‘Gezonde school’ voor LOS Deurne

Sociocratische Leeromgeving LOS Deurne heeft het vignet ‘Gezonde School’ behaald. De school laat hiermee zien dat wordt voldaan aan kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Om het keurmerk te bemachtigen moet er structurele aandacht zijn voor gezondheid. Gezond gedrag moet aantoonbaar worden gestimuleerd. Ook is er aandacht voor het vroegtijdig signaleren en bespreekbaar maken van gezondheidsproblemen. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Natuurlijk leven
LOS Deurne is een democratische school voor leerlingen van 4 tot en met 21 jaar. Ouders, leerlingen en begeleiders van LOS Deurne kiezen bewust voor ‘Natuurlijk leren’: kinderen leren op basis van wat past bij hun interesses, talenten en ambities. De kinderen op deze school krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om te ontdekken hoe ze in het leven staan en om zich te ontwikkelen.

FestivaLOS 2019
Tijdens het benefietevenement FestivaLOS (afgelopen zondag) werd de Gezonde School plaquette onder luid applaus onthuld door LOS-leerlingen. Het evenement was georganiseerd door oudervereniging Filos. Het bood jong en oud een afwisselend programma met o.a. workshops, rondleidingen, kraampjes en (kinder)activiteiten en werd druk bezocht.

Foto: LOS Deurne
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen