-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneGemeente Deurne weer financieel gezond na periode van zorgen

Gemeente Deurne weer financieel gezond na periode van zorgen

Waar vorig jaar nog werd gesproken over een uiterst fragiele situatie waarin lastige keuzes gemaakt moesten worden om financieel gezond te blijven, gaat het nu weer goed met de financiën in de gemeente Deurne. Wethouder van financiën Marnix Schlösser geeft tegenover het ED aan dat begroting voor komend jaar in de plus zal uitvallen en er voldoende reserves zijn: “Deurne staat er na jaren van soberheid uitstekend voor.”

Prettig nieuws voor de inwoners van Deurne want die krijgen volgens de gemeente komend jaar niet te maken met verhogingen van belastingen en andere heffingen. Dankzij de gezonde financiële situatie kan ook worden geïnvesteerd in onder meer groenonderhoud, recreatie en verschillende bouwprojecten.

Waar eerder nog werd opgekeken tegen de gevolgen van de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten op zorggebied en de oplopende kosten hiervan, weet de gemeente Deurne die nu terug te dringen doordat bijvoorbeeld steeds meer huisartsen patiënten doorverwijzen naar Zorg in Deurne, in plaats van ze meteen naar dure specialisten te sturen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen