11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Bas van der Weerden

Heb jij al gestemd op DMG bij Rabo Clubsupport? Waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt, kun je lezen in een aantal interviews met onze vrijwilligers. Stemmen kan tot 25 oktober via Rabo App en de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank. Vandaag leggen we de 10 vragen voor aan Bas van der Weerden die werkzaam is bij DMG als dj en verslaggever.

Wie ben je?
“Mijn naam is Bas van der Weerden. Ik ben 25 jaar en woon al heel mijn leven in Deurne. De eerste jaren van mijn leven woonde ik in de Heiakker en inmiddels woon ik alweer bijna 13 jaar in ‘De Hei’. Ik houd van Netflixen, concerten en festivals bezoeken, Formule 1 kijken en radio maken natuurlijk!”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“DMG is een lokale omroep met een vrij beperkt budget. Mede hierdoor kan de redactie bijvoorbeeld niet alle onderwerpen behandelen die ze wil behandelen of niet op de manier zoals ze dat het liefst zou willen. Daarnaast moeten we door onze kleine begroting altijd keuzes maken in welke apparatuur we aanschaffen en wanneer. Een beetje extra geld komt DMG dus goed van pas.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik presenteer elke zaterdagavond het radioprogramma Weekend Bras op DMG Radio. De voorbereiding van deze show doe ik ook zelf. Daarnaast ben ik af en toe nog te horen als verslaggever op DMG Radio of bij DMG TV. Zo heb ik in april een reportage gemaakt over het heropenen van de terrassen. En sprak ik begin dit jaar met Hilko Mak voordat hij stopte als burgemeester van Deurne.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Mijn radioprogramma duurt twee uur. Daarnaast ben ik elke week dan nog zo’n vijf á zes uur bezig met de voorbereiding hiervoor. Met reportagewerk voor DMG ben ik gemiddeld tien uur bezig, maar dit komt maar enkele keren per jaar voor.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Al van jongs af aan wist ik dat ik bij de radio wilde werken. Het begon voor mij met doen alsof op een zolderkamertje. Toen DMG in 2012 begon met uitzenden heb ik me meteen aangemeld en ik ben daarna nooit meer weggegaan. Programma’s, verhalen en video’s maken voor en over Deurne vind ik ontzettend leuk om te doen. Dat is ook waar DMG voor staat: nieuws en programma’s voor Deurne, over Deurne en door Deurne.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Dat is een moeilijke, want ik heb heel veel leuke dingen bij DMG mogen doen. Maar als ik er iets uit zou moeten pakken dan zijn het denk ik de verschillende uitzendingen die we live op locatie hebben mogen maken. Voor de coronatijd was DMG regelmatig te vinden op locatie tijdens festivals, evenementen of speciale dagen zoals Koningsdag. Dat waren altijd ontzettend leuke uitzendingen. Daarnaast hebben we vorig jaar, in het begin van de coronatijd, ook met een groep vrijwilligers gewerkt aan een speciaal programma rondom het coronavirus in onze regio. Bij dit programma was ik achter de schermen betrokken en ik ben enorm trots op wat we daar hebben neergezet. En als laatste maak ik elke week nog met veel plezier mijn radioprogramma op zaterdagavond.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“DMG is in basis een kleine lokale omroep maar wel met een groot geluid en bereik. Al het nieuws dat je bij ons op de site leest en alle programma’s op de radio worden verzorgd door  een vrij klein aantal vrijwilligers. Een club enthousiaste mensen die met heel veel plezier Deurne op de hoogte brengt van het laatste nieuws in onze regio en het fantastisch vindt om muziek te draaien en video’s te maken voor én over Deurne. DMG doet dit al jaren met een minimale subsidie en kan dus elke extra euro goed gebruiken. Op die manier kunnen wij doorgaan met wat we nu doen en met een beetje extra geld zouden we zelfs in de toekomst misschien kunnen uitbreiden.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“DMG is sinds het begin in 2012 uitgegroeid tot een goedlopende en volwaardige omroep voor Deurne. Ik hoop dat DMG in de toekomst nog meer kan groeien. Dat we geen keuzes meer hoeven te maken tussen welk nieuws we brengen, maar dat we Deurne kunnen voorzien in al het nieuws uit onze gemeente. Verder hoop ik dat elke Deurnenaar ons weet te vinden en dat we hem of haar kunnen blijven informeren, enthousiasmeren en vermaken met alles wat we doen. Zelf hoop ik hier nog lang een bijdrage in te kunnen leveren door middel van mijn radioprogramma of andere activiteiten bij DMG.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Naast mijn vrijwilligerswerk voor DMG, werk ik als redacteur bij een website voor Formule 1-nieuws.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur ben ik te horen op DMG Radio met Weekend Bras. En als Ivan van Oosterhout een dagje vrij heeft, kun je mij ook op zaterdagochtend horen als invaller van Deurne Draait Door. Zo nu en dan maak ik voor DMG TV ook nog videoreportages.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen