10.7 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneGemeente Deurne werkt hard aan ontwikkeling zorgplannen

Gemeente Deurne werkt hard aan ontwikkeling zorgplannen

Hoewel alle aandacht uit lijkt te gaan naar Corona, is dat niet het enige onderwerp waarop de gemeente Deurne haar pijlen richt. Al voor de ziekte de kop op stak werd er gewerkt aan projecten die het leven van Deurnenaren moeten verbeteren en die projecten liggen niet stil.

Hoewel de gemeente wordt overspoeld met vragen die samenhangen met de coronacrisis, wordt ook nog steeds gewerkt aan plannen die gericht zijn op ondermeer mantelzorg, eenzaamheid, verslaving, (v)echtscheiding en armoede. Juist nu, vindt wethouder Marnix Schlösser, want door Corona neemt de druk op deze kwetsbare groepen toe.

Mantelzorg
Paradepaardje van Schlösser is mantelzorg. Hij ziet deze groep als essentieel voor de samenleving  en wil daarom dat Deurne de nummer één gemeente wordt voor mantelzorgers. Er wordt onderzocht wat daarvoor nodig is.

Webshop
Ook houdt de wethouder zich bezig met ‘probleemgezinnen’. Zijn wens is dat problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd zodat hulp geboden kan worden. Voor mensen met weinig geld is er een webshop in de maak. Via die weg kunnen ze bijvoorbeeld een lidmaatschap voor een sportvereniging regelen. Momenteel is het zo dat minima hiervoor geld bij de gemeente kunnen krijgen, maar via die weg is niet te controleren of het ook daadwerkelijk wordt uitgegeven aan waar het voor bedoeld is. Met de webshop wordt dat probleem getackeld.

Gezondheid
Op het gebied van gezondheid komt er extra aandacht voor statushouders, zij kennen vaak de weg niet naar de huisarts en hebben geen idee hoe ze zich kunnen inschrijven bij een sportclub. Voor mensen met een verslaving wordt als het aan de gemeente ligt een deskundige aangetrokken, op dit moment mist de expertise om deze groep goed te kunnen behandelen.

Eenzaamheid
Tot slot is er nog een probleem dat in alle lagen van de bevolking voorkomt; eenzaamheid. Mogelijke oplossingen hiervoor staan hoog op de politieke wensenlijst.

Júíst nu.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen