4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneGemeenteraadsvergadering wordt uitgesteld door coronacrisis

Gemeenteraadsvergadering wordt uitgesteld door coronacrisis

De vergadering van de gemeenteraad van dinsdag 14 april gaat niet door. Met de huidige maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus is het niet gewenst om als gehele raad bij elkaar te komen.

Dit laat de gemeente Deurne op haar website en Facebookpagina weten. Maar hoe werkt dat nou in het democratisch bestel?

Werkwijze

De burgemeester en griffier constateren, op 14 april om 20.00 uur in het gemeentehuis, dat er geen wettelijk vereist quorum (minimaal aantal leden) aanwezig is voor een vergadering en schrijft deze vergadering opnieuw uit voor donderdag 16 april om 20.00 uur. Voor deze opnieuw uitgeschreven vergadering is volgens de gemeentewet geen quorum nodig. De fractievoorzitters hebben met de burgemeester afgesproken dat elke fractie voor deze vergadering één raadslid afvaardigt. Met zeven raadsleden, de burgemeester en de griffier kan er op een veilige afstand van elkaar vergaderd worden.

De raadsvergadering van 16 april kent, wettelijk bepaald, dezelfde agenda als 14 april, en neemt alleen besluiten waarover de raadsleden op andere wijze zijn geconsulteerd. Dat wil zeggen: zij besluiten alleen over zaken waarover overeenstemming bestaat én over zaken waarin een gemeenteraadsbesluit absoluut noodzakelijk is. De agenda voor de raadsvergadering van 16 april is te vinden op de website via deze link

Publieke tribune gesloten
Om veiligheidsredenen blijft de publieke tribune op 14 en 16 april gesloten. De geluidsfragmenten kunnen vanaf 15 en 17 april via de website van de gemeente worden beluisterd.

Foto: webredactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen