9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneGemeente Deurne wil 25 bomen kappen aan Vuurijzer; plek nodig voor parkeerplaats...

Gemeente Deurne wil 25 bomen kappen aan Vuurijzer; plek nodig voor parkeerplaats en uitbreiding Ebusco

De gemeente wil in de omgeving van de Vuurijzer 9 in Deurne 25 jonge zomereiken kappen om plaats te maken voor een parkeerplaats voor werknemers van Ebusco en uitbreiding van de busfabriek. Compensatie voor de kap van de bomen vindt volgens de gemeente plaats door het aanleggen van een struweelstrook langs de bosrand.

De extra parkeerplekken op bedrijventerrein Binderen-Zuid zijn volgens de gemeente hard nodig omdat er nu te veel auto’s in de straat staan geparkeerd: “Met deze verhuur wil de gemeente invulling geven aan een goede ruimtelijke ordening (effectief en efficiënt ruimtegebruik), de lokale en regionale economie versterken (groei en behoud van werkgelegenheid en kennis) en tevens een parkeervraagstuk oplossen.”

Onveilige situaties
Ebusco heeft aangegeven het ongeveer 16.020 m² grote terrein eerst tijdelijk te willen huren en daarna te willen overkopen van de gemeente. “Aangezien er een acuut parkeerprobleem speelt, hetgeen ook onveilige situaties oplevert, is het voornemen de Kavel tot de datum van levering eerst te verhuren aan Ebusco zodat de parkeerproblematiek direct opgelost kan worden”, meldt de gemeente. Pas als er een concreet bouw- en/of inrichtingsplan ligt, zal de gemeente de grond aan de busfabrikant verkopen.

Uitbreiding fabriek
De busfabrikant heeft het terrein niet alleen nodig om extra parkeerplek te creëren maar ook voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten. Dit is volgens Ebusco noodzakelijk om haar bestaande (technologische) voorsprong te kunnen behouden en koploper te blijven op het gebied van de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen. Ebusco zegt dat het voor de bedrijfsvoering noodzakelijk is dat de uitbreidingslocatie in de directe nabijheid van haar huidige bedrijfsterrein komt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen