8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneVernielingen in Bospark Bakel; meerdere bekladdingen en hakenkruis op afvalbak

Vernielingen in Bospark Bakel; meerdere bekladdingen en hakenkruis op afvalbak

Op meerdere plekken in het Bospark in Bakel zijn afgelopen weekend verschillende spullen vernield door ze te bekladden met een spuitbus. In het park waar ook een kabouterbos is, zijn een aantal beeldjes bespoten met verf en werd op een afvalbak een hakenkruis gezet. Ook werd het woord ‘dood’ op een aantal boomstammen gespoten en werden tekstborden beklad.

De vernielingen werden zondag ontdekt door een medewerker van het park waar in 2017 een kabouterbos en vlindertuin zijn opgezet met verschillende gedoneerde tuinkabouters die door vrijwilligers opnieuw geschilderd en opgeknapt zijn. Het Bospark is een openbaar terrein dat door iedereen bezocht kan worden en waar verschillende dingen zijn te zien voor kinderen.

‘Kunstwerken’
De organisatie heeft op Facebook foto’s geplaatst van de vernielingen met een oproep aan de maker(s) van de ‘kunstwerken’: “Wij zouden graag in contact komen, want we zijn ervan overtuigd dat dit creatieve brein veel beter tot zijn recht kan komen op ons mooie Bospark.”

Triest
Op social media reageren mensen vol afschuw en noemen de vernielingen een trieste gebeurtenis. “Stelletje aso’s. Geen opvoeding gehad en zeer respectloos”, zegt Linda van Duren. “Nou dit mag van mij heel zwaar bestraft worden”, reageert Anne-marie Opsteen.

Foto’s: Bospark Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen