25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneGemeente Deurne wil snel zicht op inwoners met lage salarissen die dreigen...

Gemeente Deurne wil snel zicht op inwoners met lage salarissen die dreigen tussen wal en schip te raken

Steeds meer inwoners van Deurne hebben moeite om rond te komen door de stijgende prijzen van levensonderhoud. Daarbij dreigen vooral mensen met een salaris van net boven bijstandsniveau in de problemen te komen.

Het ED meldt dat die groep inwoners niet in aanmerking komen voor bepaalde tegemoetkomingen omdat die alleen gelden wanneer je een inkomen hebt dat maximaal 20 procent hoger ligt dan het minimum. Daar vallen die mensen net buiten waardoor ze geen profijt hebben van bepaalde regelingen. Onder de streep kan het dan zo zijn dat iemand met een bijstandsuitkering meer geld per maand overhoudt dan iemand die werkt en een laag inkomen heeft.

Stijgende prijzen
De gemeente wil zo snel mogelijk zicht krijgen op deze gevallen om te onderzoeken wat er kan worden gedaan om te voorkomen dat deze groep mensen tussen wal en schip terecht komt. “Steeds meer inwoners komen door de stijgende prijzen in geldnood, niet alleen de minima maar ook de middeninkomens worden hierdoor geraakt”, meldt de gemeente.

‘Waar de nood het hoogst is’
Wethouder Willy van den Berg geeft aan: “In deze tijden waarin er sprake is van grote financiële onzekerheid, zetten wij erop in dat iedereen sociaal kan blijven meedoen. We maken daarom eenmalig geld vrij om daar te ondersteunen waar de nood het hoogst is.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen