12.7 C
Deurne
zaterdag 30 september 2023
Home- DeurneDeurne bruist van ideeën voor urban sportpark; initiatiefnemers geven sportdemonstraties

Deurne bruist van ideeën voor urban sportpark; initiatiefnemers geven sportdemonstraties

Er moet in Deurne een urban sportpark komen waar mensen in de openlucht gratis verschillende sporten kunnen uitoefenen. Hiervoor hebben tien personen gezamenlijk vier ideeën ingediend waar burgemeester en wethouders wel wat in zien. Daarom stelden ze onlangs budget beschikbaar om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van zo’n park.

“Een openbare sportvoorziening met meerdere sportdisciplines is een mooie toevoeging voor Deurne. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Waardoor sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk wordt”, geeft de gemeente aan.

Informatiemarkt
Om te peilen wat de inwoners van Deurne vinden van de plannen, houden de initiatiefnemers en de gemeente op zondag 30 oktober een informatiemarkt waar zij de ideeën voor het urban sportpark delen.

Demonstraties
Hierbij worden demonstraties gegeven van de sporten die straks ook in het urban sportpark terug te vinden moeten zijn. Zondagmiddag kun je van 13.00 tot 16.00 uur op de Markt in Deurne zelf een aantal sporten uitproberen zoals pumptrack-fietsen, skaten, calisthenics en 3×3 Basketbal. Materialen voor het uitoefenen van de sporten zijn aanwezig en er zijn begeleiders die de geïnteresseerden kunnen helpen en informeren.

Dunantweg
Tijdens deze middag is ook een eerste schets te zien van het urban sportpark op de mogelijke locatie aan de Dunantweg, waar nu nog alleen een skatebaan ligt. Aan de hand van alle ideeën en reacties zal het ontwerp verder uitgewerkt worden. Het college zal op basis van het definitieve ontwerp besluiten of het urban sportpark in Deurne gerealiseerd zal worden.

De gemeente Deurne is ook een enquête gestart waarin inwoners kunnen laten weten wat ze van de ideeën vinden. Deze kun je invullen op de website van gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen