6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneGemeente doet mee met project "Drugs, wat doet het met jou?"

Gemeente doet mee met project “Drugs, wat doet het met jou?”

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deurne heeft besloten deel te nemen aan het regionaal project: ‘Drugs, wat doet het met jou?’

Het doel van project is het gezamenlijk uitdragen dat drugsgebruik niét normaal is en altijd risico’s kent: risico’s voor de gezondheid van gebruikers, risico’s voor het milieu door afvaldumping en risico’s door criminaliteit bij handel en productie. De 38 gemeenten in de politieregio Oost-Brabant, Novadic-Kentron, GGD BrabantZuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid pakken dit met het project samen aan.

Projectduur

Het totale project duurt vier jaar. In deze periode worden er interventiemethodes ontwikkeld en komt er een publieke campagne. Ook wordt een monitor uitgevoerd die inzichtelijk maakt welke leeftijdsgroepen drugs gebruiken. De uitkomsten van de monitor moeten meer inzicht in de problematiek geven, zodat de aanpak hierop aangepast kan worden.

Lokale implementatie

Naast het regionaal plan heeft het college het lokale plan ‘middelengebruik onder jongeren’ vastgesteld. Dit is opgesteld door de werkgroep Lekker Fris. Hierin zitten de gemeente,
politie, jongerenwerk, LEV groep, Novadic-Kentron, GGD en sinds kort ook het voortgezet onderwijs. De werkgroep Lekker Fris zorgt voor de uitvoering van de lokale acties. Hierop aansluitend gaan zij ook de acties en methodieken die voortkomen uit het regionale project lokaal implementeren en uitvoeren. Vanuit de gemeente wordt  wethouder Marnix Schlösser de kartrekker.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen