7.4 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneHoe help je de Deurnese middenstand de corona-crisis door?

Hoe help je de Deurnese middenstand de corona-crisis door?

Restaurants, cafés en sportclubs zijn gesloten vanwege het corona virus. Op zijn vroegst is het 6 april voordat zij hun deuren weer mogen openen. Het ligt voor de hand dat de situatie die geldt vanaf 15 maart 18.00 uur een enorme financiële strop vormt voor deze groep ondernemers.

Maar het zijn niet alleen horecaondernemers die getroffen worden. Voor vrijwel alle bedrijven zijn de noodmaatregelen voelbaar in de omzet. Mensen blijven zo veel mogelijk thuis, boodschappen worden nog gedaan maar verder is het overal stil. Het kopen van een zomergarderobe wordt uitgesteld tot na de crisis, fysiotherapie afspraken worden afgezegd, kappers zitten (minder dan ze zouden willen) met de handen in het haar en funshoppen is er al helemaal niet meer bij.

Corona heeft het voor elkaar; de economie komt tot stilstand. Maar dat laten we niet gebeuren. Toch? Niet als het aan de Deurnese ondernemers ligt in elk geval, zij laten zich niet uit het veld slaan, ze proberen op een creatieve manier toch brood op de plank te krijgen. Ook consumenten kunnen hun steentje bijdragen aan het in leven houden van de Deurnese middenstand, we geven je negen tips, laat je erdoor inspireren.

1. Koop cadeaubonnen bij plaatselijke bedrijven.
We willen iets en we willen het nu. Maar als nu niet kan, is je verheugen een mooi alternatief. Door cadeaubonnen te kopen bij een lokaal bedrijf help je hen én verwen je jezelf of een ander met een fijn vooruitzicht. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een massage bij Fysio- en massagepraktijk Jansen.

2. Laat eten bezorgen of haal het af.
Uiteten mag niet meer, maar afhalen wel. Bij de Snackbar bijvoorbeeld. Wel wordt op het hart gedrukt online te bestellen en betalen. Op deze manier kan het aantal mensen dat tegelijk in de zaak is zoveel mogelijk beperkt worden en hoeft een bezoek niet langer dan een minuut te duren. “We hebben hier alle tafels en stoelen weggehaald dus sowieso ruimte genoeg om mensen uit elkaars buurt te houden.” vertelt een medewerker.
Een avondje sushi eten buiten de deur is er even niet meer bij, maar thuis smaakt het ook prima. Sushisjoerd brengt het graag bij je aan de deur.

3. Laat van je horen.
Het is voor iedereen even zoeken naar een goede manier om met de strikte regels om te gaan, maar in plaats van te denken aan wat er allemaal niet meer kan, kan je ook uitzoeken wat er wél kan. Heb je een idee of wens, neem dan contact op met de desbetreffende zaak en overleg. Bel, mail, app, stuur een DM of stuur desnoods een postduif. De meeste middenstanders zijn blij met het contact en waarschijnlijk is er meer mogelijk dan je denkt. Inspireer elkaar!

4. Doe boodschappen bij de lokale winkels.
De meeste levensmiddelenwinkels zijn nog gewoon open want boodschappen hebben we nog steeds nodig. Bij de supermarkten hangt het met de benen buiten maar dit zijn nu juist de winkels met voldoende spek op de botten, zij komen een rustige periode wel weer te boven. Vergeet niet dat we ook lokale groenteboeren, slagers en bakkers hebben! “We merken heel duidelijk dat er maar weinig mensen door de straten flaneren.” vertelt Thijs Manders van groenteboer Beijers “De mensen die nog komen, komen gericht. Dat is mooi om te zien.” Thuisbezorgen deed Beijers altijd al, met name kant en klaar maaltijden voor mensen die niet naar de winkel kunnen komen, maar in principe kunnen alle producten worden gebracht.
Ook slagerij Bouwmans heeft een manier bedacht om haar klanten te kunnen blijven verwelkomen. Om drukte in de winkel te voorkomen kunnen bestellingen online worden gedaan en op een afgesproken tijdstip in de winkel worden afgehaald.

5. Bestel bloemen.
We zitten veel thuis, tegen wil en dank maar we moeten er het beste van maken. Een bos bloemen fleurt je huis op dus investeer daarin, júíst nu. Kan of durf je niet naar de winkel? De meeste bloemisten brengen ze graag bij je thuis. Bij Mandy’s bloemenhuis kan je bijvoorbeeld telefonisch een rondje door de winkel doen om zo een bos naar je wens samen te stellen. Het boeket van je keuze wordt op een passende manier bij je thuis gebracht.

6. Verwen jezelf.
Verjaardagen en andere feestelijkheden gaan met de stille trom voorbij. Dit merken met name bakkers, zij verkopen ineens geen taarten meer. Maar is het nu niet bij uitstek een tijd om het leven te vieren?! Trakteer jezelf of je gezin regelmatig op een lekker gebakje of een stuk taart.

7. Bestel wat je nodig hebt niet bij de grote giganten maar probeer het eerst lokaal.
Bij online shoppen denken we al snel aan Wehkamp of Bol.com, maar waarom eigenlijk? Vrijwel alles dat je nodig hebt is ook gewoon te koop in Deurne. En als je daarvoor niet de deur uit wilt, dan bestel je het gewoon. Kantoorboekhandel Berkers bezorgt boeken vanaf vijftien euro gratis bij je thuis en kinderwinkel Krokodilbezorgt jouw kroost graag een nieuwe outfit die past bij het lekkere weer dat in aantocht is.

8. Ga klussen.
Iedereen heeft ze, van die klusjes in huis waar je maar niet aan toe komt. Nu we massaal thuis zitten is dat hét moment om deze op te pakken. Ben jij toe aan een nieuw kleurtje op het tuinhek of kan je slaapkamer wel een nieuw behangetje gebruiken, ga dan eens langs bij Koppens of Verheijen.

9. En mogen we er straks weer op uit, doe dat dan!
Uiteindelijk gaat er weer een punt gezet worden achter alle maatregelen en mogen we weer ‘veilig’ sociaal met elkaar omgaan. We kunnen niet voorspellen maar wel hopen dat dit snel zal gebeuren. En als het zover is, laten we dan onze zegeningen tellen. Onder het genot van een hapje en een drankje in de zon op een Deurnes terras. Dat is niet alleen fijn voor onszelf, maar ook voor alle horecaondernemers die Deurne tot ‘ons Deurne’ maken.

Prioriteit één tijdens de corona-crisis is gezond blijven, maar daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor anderen. Aan het gezond houden van de Deurnese middenstand kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Doe je voordeel met deze tips zodat de ondernemers die identiteit geven aan onze gemeente het hoofd boven water kunnen houden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen