12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGemeente gaat in gesprek met McDonald’s over ongerustheid in Walsberg en alternatieve...

Gemeente gaat in gesprek met McDonald’s over ongerustheid in Walsberg en alternatieve locatie in Deurne

Wethouders Marjan Vrijnsen-de Corte en Tom Oomen gaan volgende week in gesprek met een vertegenwoordiging van fastfoodketen McDonald’s over de plannen voor een filiaal in Deurne aan de Milhezerweg. De aankondiging van een drive-in-restaurant op de plek waar nu nog Zaal van de Putten is gevestigd, zorgde begin dit jaar voor grote ongerustheid bij bewoners van de wijk Walsberg.

Het gesprek van de twee wethouders met McDonald’s vindt komende woensdag plaats. Vrijnsen-de Corte voert als wethouder ruimte, wonen en buitengebied het woord, samen met Oomen vanuit zijn portefeuille economie.

“Tijdens dit gesprek zal ik namens het college, de gemeenteraad én de omwonenden onze zorgen nadrukkelijk overbrengen. Daarnaast wil ik de mogelijkheden verkennen voor een eventuele alternatieve locatie”, zegt Marjan Vrijnsen-de Corte.

Helmondsingel
Ook verschillende politieke partijen hebben geopperd om aan de fastfoodketen een andere plek voor te stellen voor een vestiging van McDonald’s in Deurne. “Wellicht dat een aanpassing van het bestemmingsplan voor de aangewezen PDV-locatie mogelijkheden biedt”, zegt Frank van Tilburg van Transparant Deurne. Hij doelt daarmee op het plan om perifere detailhandelsvestigingen in Deurne te concentreren aan de noordelijke kant van de Helmondsingel (N270), tegenover Kooning Bruidsmode.

“Daar kan de verkeerssituatie eventueel aangepast worden op de vestiging van een drive-in-horecagelegenheid”, aldus Van Tilburg. Ook VVD’er Mark van den Heuvel vroeg het college eerder om met McDonald’s mee te denken om naar een andere locatie te zoeken.

Verkeersimpactanalyse
Daarnaast hebben andere partijen zich kritisch uitgesproken tegenover de plannen en nam de gemeenteraad unaniem een motie aan van DeurneNU, DOE!, PGP en VVD, waarin wordt gepleit voor een grondige controle van het bestemmingsplan en het laten uitvoeren van een verkeersimpactanalyse.

Wethouder Vrijnsen-de Corte zegt dat ook het college van burgemeester en wethouders grote zorgen heeft over de verkeersafwikkeling, verkeersveiligheid en -overlast die een toename van de verkeersintensiteit door een McDonald’s-vestiging op deze locatie met zich meebrengt. “Echter, ook het college moet zich houden aan de vastgestelde regels en normen van het bestemmingsplan. Daaraan wordt de vergunningsaanvraag dan ook zorgvuldig getoetst”, legt Marjan Vrijnsen-de Corte uit.

Het is bijvoorbeeld volgens de wethouder nog niet duidelijk in hoeverre een verkeersimpactanalyse onderdeel mag uitmaken van de beoordeling: “Ook heb ik aangegeven dat wij zelfstandig opdracht hebben gegeven om een kruispuntonderzoek uit te voeren in de directe omgeving van de voorgenomen locatie. De resultaten hiervan verwacht ik op korte termijn.”

Dorpsraad
In het gesprek met McDonald’s wil wethouder Vrijnsen-de Corte ook de zorgen van de buurtbewoners overbrengen aan de vertegenwoordiging van de fastfoodketen. Naar aanleiding van de petitie die de dorpsraad van Walsberg eind februari namens ruim 1400 inwoners aan de gemeente heeft aangeboden, is er begin deze maand een ontmoeting geweest tussen Marjan Vrijnsen-de Corte en de dorpsraad.

“In dit gesprek heb ik allereerst mijn waardering uitgesproken voor de inzet en betrokkenheid van de dorpsraad en de inwoners van Walsberg en hen nogmaals de zorgen vanuit het college gedeeld. Daarnaast heb ik hun concrete bezwaren aangehoord en heb ik de procedure en de insteek van de gemeente daarbij toegelicht.”

Lees ook: Nieuwsdossier: McDonald’s in de Walsberg 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen