14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- DeurneLeerlingen IVO Deurne en Willibrord Gymnasium laten talenten zien bij filmfestival in...

Leerlingen IVO Deurne en Willibrord Gymnasium laten talenten zien bij filmfestival in Someren

De filmproducties van een aantal leerlingen van IVO Deurne en het Willibrord Gymnasium zijn afgelopen woensdag in de prijzen gevallen tijdens een filmfestival in cultureel centrum De Ruchte in Someren.

Het project was een samenwerking van de twee Deurnese middelbare scholen en het Somerense Varendonck College, waarbij de leerlingen leerden om zelf films te produceren met als thema ‘Dromen’. Hiervoor kregen ze onder meer les van professionele filmmakers.

Tijdens het filmfestival werden de twaalf films vertoond en verschillende onderscheidingen uitgereikt. De prijs voor ‘beste film totaal’ ging naar Jasper en Joep van het Willibrord Gymnasium. Lieke van het Varendonck College en Finn van het Willibrord Gymnasium wonnen de prijs voor ‘beste cameravoering’. Olivia en Jans van het Willibrord Gymnasium ontvingen de prijs voor ‘beste droom’.

De publieksprijs ging naar de cultuurklasleerlingen van IVO Deurne en de PeelPioniers. Een jury reikte de door leerlingen zelfgemaakte trofeeën uit. Ook werd er een optreden verzorgd door de dansgroep van Ressy Reenis, die als docent Engels werkzaam is op het Varendonck College.

Foto’s: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen