-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneGemeente geeft groen licht voor carnaval in Deurne

Gemeente geeft groen licht voor carnaval in Deurne

Geen grote evenementen buiten zoals een optocht dit jaar, maar de horeca in de gemeente Deurne mag tijdens de carnavalsdagen wel de deuren open zetten. Het feest moet zich vooral binnen gaan afspelen, geeft de gemeente aan. Horecaondernemers kunnen tijdens de carnavalsdagen wel op hun terras een tapinstallatie plaatsen en mogen hun reguliere terras dan overkappen.

De gemeente Deurne maakte vandaag bekend tot dit besluit te zijn gekomen na nauw overleg met de carnavalsverenigingen en de horecaondernemers in de gemeente. Een groot deel van de horecabedrijven mag tijdens de carnaval ook langer geopend zijn dan de normale openingstijden. Deze bedrijven krijgen voorafgaand aan de carnaval een ontheffing hiervoor toegestuurd.

Onwennig
Burgemeester Greet Buter legt uit dat carnaval gezien de huidige en toekomstige versoepelingen verantwoord gevierd kan worden: “Het is fijn dat we als gemeente lokale ondernemers en carnavalsverenigingen kunnen faciliteren om samen veilig en verantwoord carnaval te kunnen vieren. Tegelijkertijd realiseer ik me dat het nog wat onwennig voelt voor een groep mensen die met corona te maken heeft of heeft gehad. Daar heb ik alle begrip voor”.

Testen voor toegang
Veel coronamaatregelen komen in heel Nederland te vervallen. Het 1,5 meter afstand houden, vaste zitplaats, gebruik mondkapje en het coronatoegangsbewijs gelden dan niet meer in de horeca. Alleen geldt nog ‘Testen voor toegang’ voor activiteiten die binnen worden georganiseerd waarbij meer dan 500 bezoekers aanwezig zijn.

In de gemeente Deurne geldt wel dat er tijdens de carnaval net als in veel andere gemeenten in de regio, geen grote evenementen in de openbare ruimte mogen plaatsvinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen