5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- NeerkantGemeente geeft groen licht voor kermis Neerkant

Gemeente geeft groen licht voor kermis Neerkant

Eindelijk is er weer een kermis in de gemeente Deurne want er is toestemming gegeven door de gemeente om de kermis in Neerkant van 3 tot 6 juli door te laten gaan dit jaar. Het is het eerste evenement dat in de gemeente weer kan plaatsvinden nu dat de versoepelingen voor evenementen ingaan.

Wethouder Helm Verhees legt uit: “Een kermis verbindt de mensen in het dorp. Dat is wat mensen ook zo gemist hebben in coronatijd. Als gemeente zijn we blij dat door de versoepelingen evenementen nu weer gehouden kunnen worden. Daar willen wij graag onze medewerking aan verlenen. Uiteraard binnen de geldende coronaregels”.

Veilig en verantwoord
De gemeente, buro De Kermisgids en verschillende kermisexploitanten werken samen om het dorp binnen de nu geldende coronamaatregelen de gelegenheid te bieden om veilig en verantwoord kermis te vieren. De (kinder)attracties, spel en eetkramen zijn wat verder uit elkaar geplaatst en er is een routing zodat de bezoekers goed rekening kunnen houden met de te bewaren afstand van anderhalve meter. Er zullen sfeerbeheerders en beveiligers aanwezig zijn die toezien op het naleven van de regels.

Vanaf de opbouw tot en met de afbraak van de kermis zal gemotoriseerd verkeer net als eerdere jaren worden omgeleid. De busdienst loopt tijdelijk in beide richtingen via de Vinkenbroek/Uitleg/St.Vincentiusstraat.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen