12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneMuziektheater 'De Grens' in tuin Wiegermuseum

Muziektheater ‘De Grens’ in tuin Wiegermuseum

Afgelopen zomer trad de mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental, al eerder op met haar theaterstuk “de Weg”, in de museumtuin van De Wieger. Op zondag 27 juni 2021, 15.00 uur, vervolgt zij haar autobiografisch drieluik met de muziektheatervoorstelling “De Grens”.

De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In deze one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens
De Grens is het vervolg op de solovoorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en muziek.

Foto: ekatarina.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen