7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- WalsbergGemeente kondigt werkzaamheden Walsberg aan

Gemeente kondigt werkzaamheden Walsberg aan

De gemeente heeft aangekondigd dat er in de tweede helft van dit jaar en volgend jaar werkzaamheden worden uitgevoerd in de Walsberg. Bewoners van de wijk ontvangen deze week informatie over de werkzaamheden.

Werkzaamheden Brabant Water
Brabant Water wil in het vierde kwartaal van dit jaar starten met het vervangen van het waterleidingnetwerk in Walsberg-Oost. Het huidige netwerk dateert uit de jaren 50. Er wordt een nieuw leidingnetwerk aangelegd en waar mogelijk worden de oude leidingen vervangen. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de bermen naast de weg.

Aanleg glasvezel
E-Fiber wil in de Walsberg, net als in de rest van de gemeente Deurne, een glasvezelnetwerk aanleggen. Elke woning kan worden voorzien van een gratis glasvezelaansluiting. Ook het glasvezelnetwerk wordt aangelegd in de bermen naast de weg. De planning is dat de aanleg in het vierde kwartaal van dit jaar start.

Onderhoudsmaatregelen wegdek
De kwaliteit van het wegdek in Walsberg-Oost is volgens de gemeente onder de maat. Er zitten gaten en scheuren in het asfalt. Daarnaast is er op meerdere locaties sprake van wortelopdruk van bomen. Om te voorkomen dat de schades zich verder uitbreiden, is het van belang dat er snel maatregelen worden genomen. De bestaande toplaag van het asfalt wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe laag. De werkzaamheden worden uitgevoerd nadat het glasvezelnetwerk is aangelegd en de waterleidingen zijn vervangen.

Aanpakken wateroverlast
Op dit moment liggen op verschillende plekken in de wijk de bermen hoger dan de bovenkant van de weg en inritten. Het gevolg hiervan is dat bij hevige regenval het regenwater niet weg kan en lang blijft staan op de verharde delen. Dit zorgt voor overlast bij bewoners en weggebruikers en leidt tot snelle slijtage van de toplaag van de weg. De gemeente wil de bermen verlagen. Dat gebeurt door een stuk van de bermen af te halen en ze daarna opnieuw in te zaaien. Hierdoor kan het water weer vanaf de weg de berm in lopen en de grond in zakken.

Gemeente vraagt om medewerking bewoners
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is aan beide kanten van de weg een strook van 2,5 meter nodig. Uit een inventarisatie van de gemeente blijkt dat sommige bewoners grond gebruiken die nodig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De gemeente gaat hierover met de betreffende bewoners in gesprek.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen