16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneThemajaren Deurne Palet van De Peel voor komende jaren bekend

Themajaren Deurne Palet van De Peel voor komende jaren bekend

De themajaren van Deurne Palet van De Peel voor 2020 en 2021 zijn bekend. Het worden ‘Deurne in beweging’ in 2020 en ‘Deurne 1300 jaar’ in 2021.

Trots op Deurne
De themajaren hebben als doel om Deurne positief onder de aandacht te brengen, om te laten zien dat er veel georganiseerd wordt en dat we een bijzondere en creatieve gemeenschap waren én zijn. Daarvan willen we de eigen inwoners meer bewust maken en ook mensen uit de regio en toeristen naar Deurne trekken.

Met de denktank van Deurne Palet van De Peel, waarin een aantal culturele organisaties en enkele enthousiaste inwoners zitten, is nagedacht over mogelijke thema’s in de komende jaren. De heemkundekring heeft daarbij onderzocht welke jubilea er zijn waarbij aangehaakt kan worden.

Deurne in beweging in 2020

Met de themajaren wil de VVV aan veel organisaties, bedrijven en verenigingen in de gemeente Deurne de mogelijkheid geven om aan te haken. In de afgelopen jaren is daarbij het grote aanbod aan sportorganisaties en recreatieve beweging in de gemeente Deurne nog onderbelicht geweest. Ook met de groeiende aandacht voor gezond leven mag dit zeker meer aandacht krijgen. Door te kiezen voor ‘in beweging’ wordt het jaar breed neergezet en kan ook het creatieve element ‘techniek’ hierbij aanhaken.

Techniek is een thema dat ook zeker bij Deurne past, want Deurne heeft ook op dat vlak creatieve inwoners, nu en in het verleden. Van het pientere pookje van Hub van Doorne, de Dag- en nachtmachine van Gerrit van Bakel tot de elektrische bussen van Ebusco. Maar denk ook aan de molens, het Museum techniek met ’n Ziel en de dutch technology week waaraan ook Deurnese bedrijven deelnemen.

Daarnaast kunnen culturele en creatieve organisaties op tal van manieren beweging in beeld brengen.

‘Deurne 1300 jaar’ in 2021

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar. Een eeuwfeest dat aandacht mag krijgen. Door ook het thema van dat jaar reeds bekend te maken, kunnen meer organisaties hier rekening houden met hun eigen  planning.

Doe mee
Organiseer jij iets in 2020 dat past bij het thema ‘in beweging’ (of heb je al een idee voor 1300 jaar Deurne)? Laat het weten aan VVV Deurne via conny@vvvdeurne.nl.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen