1.6 C
Deurne
donderdag 8 december 2022
Home- DeurneGemeente maakt inhaalslag met wegenonderhoud

Gemeente maakt inhaalslag met wegenonderhoud

Voor het onderhoud van de wegen in de gemeente heeft de gemeenteraad het wegenbeheerplan 2017-2021 vastgesteld. In 2019 is dit plan geëvalueerd. “Uit deze evaluatie blijkt dat er een flinke inhaalslag is gemaakt in het wegwerken van achterstallig onderhoud”, meldt de gemeente.

Het achterstallig onderhoud wordt gestaag weggewerkt; van 13,6 procent in 2016 naar 5,5 procent in 2019. De gemeente schrijft op de site: “Een goed voorbeeld van wegen die zijn aangepakt, zijn de Soemeersingel en Koolweg in Helenaveen. In de komende jaren wordt het laatste deel van het achterstallig onderhoud opgepakt.”

De provincie heeft als toezichthouder de evaluatie getoetst op de onderhoudsopgave 2020- 2024 en het benodigde budget. Zij concludeert dat die twee zaken in lijn met elkaar zijn.

Bewust uitgesteld
Het onderhoud van wegen wordt volgens de gemeente soms bewust uitgesteld in verband met het raakvlak met andere projecten, zoals de vernatting van de Peel en daarbij de mogelijke afsluiting van wegen, omleidingsroutes tijdens de aanleg van de spoortunnel, de reconstructie van de N270 en de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen