5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneGemeente start actie om huiseigenaren te helpen bij asbestverwijdering

Gemeente start actie om huiseigenaren te helpen bij asbestverwijdering

De gemeente Deurne gaat huiseigenaren helpen tijdens de Maand van de Asbestvrije Schuur met het verwijderen van asbestdaken. Van woensdag 15 september tot en met zaterdag 16 oktober geeft de gemeente gratis beschermende kleding en verpakkingsmateriaal waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen met asbestverwijdering.

Voor je start met de klus moet je wel een sloopmelding doen bij de gemeente. Dit kan online via het Omgevingsloket met behulp van je DigiD. Na goedkeuring ontvang je een brief van de gemeente waarmee je een pakket met beschermende kleding en verpakkingsmateriaal kunt ophalen in Deurne.

Asbestcontainer
Na de klus kun je het asbest gratis naar de milieustraat brengen. Hiervoor wordt een extra asbestcontainer op de milieustraat geplaatst. De asbestplaten moeten in dubbele folie en als handzame pakketten worden aangeboden. De gemeente adviseert om vooraf te informeren of er voldoende plaats is in de asbestcontainer. Daarvoor kun je bellen met de milieustraat via 0493-354321. De milieustraat is geopend op woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Schuren
Asbest zit vaak in de daken van schuren die voor 1994 gebouwd zijn. Als de daken minimaal 25 jaar oud zijn, kunnen door weer en wind asbestvezels vrijkomen. Deze kankerverwekkende vezels komen dan in de lucht en op de grond terecht. Daken met een oppervlakte kleiner dan 35 vierkante meter mogen particulieren onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Op de website van Milieucentraal kun je meer informatie vinden over waar asbest in zit en hoe je het herkent.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen